BJC Jaunība

Daugavpils pilsētas
Bērnu un jauniešu centrs "Jaunība"

BJC Jaunība

Klubi

Grāmatu tārpiņš [2024-04-11 08:08:56]

2.aprīlī, Hansa Kristiāna Andersena dzimšanas dienā, tiek atzīmēta Starptautiskā bērnu grāmatu diena. Šajā dienā īpaša uzmanība tiek veltīta lasīšanai un bērnu grāmatām, to autoriem un ilustratoriem. Sevišķi tāpēc, ka bērnu lasītprasme ir pasliktinājusies. Viņi arvien vairāk laika pavada ar digitālajām ierīcēm, aizraujoties ar spēlēm vai skatoties video.Ir mainījusies attieksme pret lasīšanu.

Starptautiskajā bērnu grāmatu dienā apkaimes brīvā laika kluba “Grīva” audzēkņi apmeklēja Latgales centrālās bibliotēkas Pārdaugavas bibliotēkas filiāli.Mūsu uzdevums bija radīt izpratni, ka lasīšana ir ne tikai izglītības, bet arī izklaides avots. Pirmais jautājums, ko noskaidrojām,kas ir “grāmatu tārpiņš”. Atbildes bija ļoti dažādas, kamēr nonācām pie pareizās.Radošajās darbnīcās izgatavojām tārpiņu.Uz papīra strēmelītēm bija jāuzraksta izlasīto grāmatu nosaukumi un jāsalīmē riņķis.Savienojot visus posmus, radās tārpiņš.Tā bērni varēs izveidot izlasīto grāmatu kolekciju.

Otrais mūsu uzdevums bija iepazīšanās ar lietuviešu rakstnieci Linu Žutauti.Viņa ir populāra bērnu grāmatu autore un ilustratore ne tikai Lietuvā, bet arī visā pasaulē.Viņas sarakstīto grāmatu skaits tuvojas diviem desmitiem. Ļoti populāras bērnu vidū ir viņas grāmatas par meiteni Kiku Miku.Šīs grāmatas visiem maziem un lieliem kāpēcīšiem, kuriem mieru nedod dažādi jautājumi. Mums apkārt ir tik daudz KĀPĒC, taču vai kāds zina visus TĀPĒC! Izlasījām, kā Kikai Mikai jāuzvedas bibliotēkā, kāpēc bibliotēkā paņemtās grāmatas ir jāatdod un vēl daudz citu jautājumu.

Ir izstrādāta spēle par Kiku Miku, ko ar lielu interesi spēlējām.

Starptautiskajā bērnu grāmatu dienā aicinām lasīt grāmatas un dalīties savās pārdomās, iepazīt autorus, dzejniekus, radošajās darbnīcās atklāt krāsu un fantāziju pasauli.

Pulciņa skolotāja Inta Jackeviča



( ! ) Warning: Trying to access array offset on value of type null in D:\www\jauniba_web\jaunumi_klubi.php on line 301
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0001358232{main}( )...\index.php:0
20.0083405248require( 'D:\www\jauniba_web\main.php )...\index.php:41
30.0084406272include( 'D:\www\jauniba_web\jaunumi_klubi.php )...\main.php:79

MŪSU PARTNERI

Daugavpils pilsētas dome DTC Jaunība Triatlon klubs Valsts izglītības satura centrs Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde Orientēšanās klubs "Stiga" Latvijas Sarkanais Krusts Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatne
Scooter racing Daugavpils 1188 Lokomotive LIZDA
Daugavpils inovāciju centrs Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība

Aktuāli


BJC Jaunība aktuāli

BJC Jaunība aktuāli
BJC Jaunība aktuāli

Ātrie kontakti

Direktore – 65435787
Grāmatvedība – 65432214
Lietvede – 65435657
Dežurants – 65437370
e-mail: – jauniba@jauniba.lv

Nejauša fotogrāfija

Daugavpils BJC Jaunība

Pēdējās fotogrāfijas

Daugavpils BJC Jaunība