BJC Jaunība

Daugavpils pilsētas
Bērnu un jauniešu centrs "Jaunība"

BJC Jaunība

Klubi

Aizraujošā ekskursija Augšdaugavas novada parkos! [2023-05-29 07:55:37]

27.05.2023. Brīvā laika kluba “Smaids” bērni un jaunieši aizbrauca uz Juzefovas parku un atpūtas parku “Stalkers”. Juzefovas muižas parks un atpūtas parks “Stalkers” atrodas dabas parka teritorijā “Daugavas loki”. Bērni un jaunieši tika iepazīstināti ar parku vēsturi, nozīmi, stādījumu sastāvu un dabas vērtībām. Juzefovas parka teritorijā mēs ar bērniem un jauniešiem apskatījām dabas un kultūrvēsturiskos pieminekļus. Audzēkņi uzzināja, ka parkā atrodamās koku sugas ir ļoti īpašas. Juzefovas parka īpašo atmosfēru veido simtgadīgas Eiropas ciedru priedes, korķa goba un baltā papele. Parka tuvumā mīt retais liellūpas vīngliemezis, kas Latvijā atrasts tikai šajā apkaimē. No Juzefovas parka iztek avots, kura ūdenim piemītot dziednieciskas īpašības.

Īpaši labiekārtotais atpūtas parks “Stalkers” atrodas gleznainā vietā Daugavas krastā, meža ielokā. Šī ir vieta ar skaistu dabas ainavu, kas dekorēta ar unikālām miniatūru cietokšņu ēkām un izstrādājumiem no akmens un koka: nikns suns, meža cūka, trušu un stārķu ģimenes, rūķi, pūce, bruņurupucis un pat zirnekļi un skorpioni, kā arī daudzi citi. Kluba bērni un jaunieši tika iepazīstināti ar Latgales dabas vērtībām, iemācījās saprast ainavu daudzveidību un unikalitāti. Daugavas lokos audzēkņi ieraudzīja mūsu varenāko upi Daugavu visā sava krāšņumā. Kluba audzēkņi izstaigāja visu parka teritoriju un izpētīja ainavas un kokaugu daudzveidību.

Līdz ar dabas vērtību baudīšanu kluba bērni un jaunieši varēja aktīvi atpūsties lielā rotaļlaukumā. Kluba “Smaids” audzēkņi ar prieku piedalījās attīstošās spēlēs svaigā gaisā: “Dabas alfabēts”, “Dzīvības tīkls”, “Dabīgais bingo” utt.

Visi ekskursijas dalībnieki ir ļoti priecīgi un gandarīti, pavadot brīvo laiku pie Latvijas dabas krūts!

Brīvā laika klubs “Smaids”, vadītājas T. Suhovilo un J. Suhovilo.


MŪSU PARTNERI

Daugavpils pilsētas dome DTC Jaunība Triatlon klubs Valsts izglītības satura centrs Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde Orientēšanās klubs "Stiga" Latvijas Sarkanais Krusts Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatne
Scooter racing Daugavpils 1188 Lokomotive LIZDA
Daugavpils inovāciju centrs Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība

Aktuāli


BJC Jaunība aktuāli

BJC Jaunība aktuāli
BJC Jaunība aktuāli

Ātrie kontakti

Direktore – 65435787
Grāmatvedība – 65432214
Lietvede – 65435657
Dežurants – 65437370
e-mail: – jauniba@jauniba.lv

Nejauša fotogrāfija

Daugavpils BJC Jaunība

Pēdējās fotogrāfijas

Daugavpils BJC Jaunība