BJC Jaunība

Daugavpils pilsētas
Bērnu un jauniešu centrs "Jaunība"

BJC Jaunība

Klubi

Labestības stunda “Prieks ir īpaša gudrība” BJC „Jaunība” brīvā laika klubos [2022-03-21 13:34:36]

Katru gadu marta sākumā bērnu klubu vadītāji rīko Vienoto Labestības stundu dienu. 2022.gada tēma – „Labu darošais veido Dzīvību”; “Prieks ir īpaša gudrība”.

Klubos „Ruģeļi”, „Smaids”, „STARS” un „Fortūna” Labestības stundas norisinājās no 3. līdz 17.martam un jau kļuva par Labestības nedēļām.

Klubā „Ruģeļi” bērni ar lielu prieku klausījās Alinu Skurjati un sprieda par labestību un empātiju, šī viņiem ir tuva un interesējoša tēma. Bērniem patīk līdzības, viņi jūt līdzi šo stāstu varoņiem, cenšas saprast vēstījuma jēgu un vērtēt savu rīcību. Uzdeva daudz jautājumus, sniedza savas atsauksmes par labajiem darbiem un rīcību. Bērni dalījās savās domās par to, ko vēlētos darīt nākotnē. Ļoti svarīgi bija atgādināt bērniem par to, ka mēs mācamies darīt labu tad, kad izrādām atsaucību, simpātiju, dāsnumu, draudzību, mīlestību un cēlumu.

Klubā „Smaids” Tamāra un Jekaterina Suhovilo labestības stundā sprieda par tēmu „Prieks”, skatījās multfilmas par labestību un zīmēja asociācijas – aktīvi darbojās Anna Skribina, Marks Skribins, Maksims Skribins, Darja Skribina, Alīna Prokofjeva.

Bērnu klubā „STARS” Alvintina Mamajeva novadīja ar bērniem sarunas par to, ko nozīmē labam cilvēkam, rādīja filmu par labestību. Bērni zīmēja labestības koku un piestiprināja pie tā papīra lapiņas ābolīšu formā ar vārdiem par to, ko viņiem nozīmē labestība, veidoja labestības aku, minēja sakāmvārdus, veidoja dāvaniņas saviem tuviniekiem, iztēlojās vārdus, ar kuriem viņiem saistās „labestība” un „prieks”. Noslēgumā tika novadīta spēle „Saules stariņi”, kurā visi viens otram vēlēja prieku, labestību, siltumu un varēja paši sajusties kā mazi saules stariņi.

Klubā «Fortūna” Valentīna Rudņeva sarunas par labestību un prieku notika visos pulciņos. Kopā ar bērniem mēs spriedām par labestību, zīmējām savu mazo prieciņu, būvējām prieka Daudzstūri, noskatījāmies interesantus un aizkustinošus videoklipus. E.Davidčuks mums parādīja latgaliešu filmas „Cilvēka bērns”(rež. J.Streičs) fragmentu par puisēnu, kuram viens no viņa priekiem bija kāda nejauša satikšanās agrā svētdienas rītā.

Visas nodarbības noritēja emocionāli, radoši, bērni patiesi dalījās savos pārdzīvojumos.

Mēs kopīgi secinājām, ka jāmācās redzēt mazus priekus, radīt prieku sev visapkārt, dalīties šaja priekā ar citiem un nebūt vienaldzīgiem!

Darīt labu itin nemaz nav grūti, toties labo darbu iznākums ir kolosāls!

Materiālu apkopoja V.Rudņeva un E.Davidčuks, brīvā laika klubs „Fortūna”


MŪSU PARTNERI

Daugavpils pilsētas dome DTC Jaunība Triatlon klubs Valsts izglītības satura centrs Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde Orientēšanās klubs "Stiga" Latvijas Sarkanais Krusts Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatne
Scooter racing Daugavpils 1188 Lokomotive LIZDA
Daugavpils inovāciju centrs Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība

Aktuāli


BJC Jaunība aktuāli

BJC Jaunība aktuāli
BJC Jaunība aktuāli

Ātrie kontakti

Direktore – 65435787
Grāmatvedība – 65432214
Lietvede – 65435657
Dežurants – 65437370
e-mail: – jauniba@jauniba.lv

Nejauša fotogrāfija

Daugavpils BJC Jaunība

Pēdējās fotogrāfijas

Daugavpils BJC Jaunība