BJC Jaunība

Daugavpils pilsētas
Bērnu un jauniešu centrs "Jaunība"

BJC Jaunība

Klubi

Latgales dārgakmeņi [2024-01-26 07:57:09]

23. janvārī apkaimes brīvā laika kluba “Grīva” audzēkņiem bija iespēja tikties Pārdaugavas bibliotēkā ar mākslinieci Larisu Sergejevu.

Mākslinieces daiļrade mūs ieinteresēja ar to, ka viņa ar skaidrām kompozīcijām atspoguļo vismazākos pilsētu vēstures objektus Latgalē, uzsverot to, ka tas ir kluss, ērts, eksotisks stūrītis īstai atpūtai no saspringtas, trauksmainas dzīves lielajā pilsētā. Bez mākslinieces uzmanības nepalika mūsu dzimtā Daugavpils un Grīvas apkaime (kas bija sevišķi patīkami) Larisa Sergejeva mūsu pilsētā ir gleznojusi šādus vēstures objektus: Dubrovina pieminekli, meiteni ar liliju. A. Ņevska koka baznīcu Grīvā u.c. Aplūkojot šo pieminekļu zīmējumus, nākamās paaudzes labāk izpratīs pagātnes gaisotni. Mūsos tas izsauca lepnumu un prieku par savu pilsētu un apkaimi.

Dvēseles priekam māksliniece zīmē tautas pasaku sižetus, jo tajos ir milzīgs kultūras mantojuma slānis.

Izstādes dalībniekiem bija iespēja radīt savus “šedevrus”. Šeit kā nu kuram padevās ar radošuma izpausmi. Darbiņus veicām faktūrgrafikas tefnikā.

Pulc.skolotāja I. Jackeviča

Pulc. skolotāja L.Jokste


MŪSU PARTNERI

Daugavpils pilsētas dome DTC Jaunība Triatlon klubs Valsts izglītības satura centrs Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde Orientēšanās klubs "Stiga" Latvijas Sarkanais Krusts Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatne
Scooter racing Daugavpils 1188 Lokomotive LIZDA
Daugavpils inovāciju centrs Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība

Aktuāli


BJC Jaunība aktuāli

BJC Jaunība aktuāli
BJC Jaunība aktuāli

Ātrie kontakti

Direktore – 65435787
Grāmatvedība – 65432214
Lietvede – 65435657
Dežurants – 65437370
e-mail: – jauniba@jauniba.lv

Nejauša fotogrāfija

Daugavpils BJC Jaunība

Pēdējās fotogrāfijas

Daugavpils BJC Jaunība