BJC Jaunība

Daugavpils pilsētas
Bērnu un jauniešu centrs "Jaunība"

BJC Jaunība

Klubi

Brīnumu gaidot! [2024-01-04 13:03:10]

Ziemassvētki un Jaunais gads vienmēr ir brīnuma, burvīgu pārvērtību, piedzīvojumu un pārsteidzošu pārmaiņu gaidīšana. Brīnumnaktī pie gaismiņām mirdzošām eglītēm, visi līksmo un sapņo. Arī mūsu klubā tiek veidota svētku atmosfēra, lai sagādātu prieku bērniem, atklātu audzēkņu radošos talantus caur dažādiem darbības veidiem.

Kluba “Ruģeļi” bērni gatavojās svētkiem – skaisti noformēja savu klubu, izrotāja logus, uzlika skaistuli – eglīti utt.

Savukārt svētku priekšvakarā mēs ar audzēkņiem pastaigājāmies pa pasakaini skaisto ziemas mežu, meklējām dzīvnieku pēdas, kā arī jautri vizinājāmies no kalniņa ar ragaviņām.

Sagaidot Ziemassvētkus, apmeklējām mūsu pilsētas galveno eglīti un eglīti muzeja pagalmā.

Bet mūsu apkaimē, egles iedegšanā, kurai izgatavojām rotājumus, piedalījās ap 60 mūsu audzēkņi un viņu vecāki.

Un mēs piedalījāmies labdarības akcijā “Pabaro putnus ziemā” - piepildījām putnu barotavas, kuras izgatavojām un izkārām iepriekšējos gados.

Ar bērniem viesojāmies Ziemassvētku koncertā “Ziemas virpulis”, kur uzstājās radošie bērnu kolektīvi no bērnu un jauniešu centra “Jaunība”. Sadarbības ietvaros ar Gaismas bibliotēku piedalījāmies “Lasīšanas pēcpusdienā”, kur lasījām pasaku par piparkūku koku un labsirdīgo rūķi.

Šī mēneša gaidītākais notikums bija atpūtas pasākums “Reiz Ziemas vakarā”, kur audzēkņi lasīja dzeju, minēja mīklas, piedalījās dažādos jautros konkursos. Mēs ar bērniem mēģinājām atcerēties un sekot dažām senlatviešu Ziemassvētku tradīcijām: savākt pelēkos zirņus, nezaudējot ne zirnīti – lai nebūtu asaru Jaunajā gadā, zīlēšana uz ūdens – mēģinājām pēc saņemtajām vaska figūriņām uzminēt, kas mūs sagaida jaunajā gadā, un, protams, baļķa ripināšana – šis rituāls attīra sirdi un dvēseli.

Svētkus gaidot un pašus Ziemassvētkus pavadījām jautri un aizraujoši. Katrs no mums saņēma Ziemassvētku dāvanu no Ziemassvētku rūķīša.

Brīvā laika klubs “Ruģeļi”, Alīna Skurjate


MŪSU PARTNERI

Daugavpils pilsētas dome DTC Jaunība Triatlon klubs Valsts izglītības satura centrs Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde Orientēšanās klubs "Stiga" Latvijas Sarkanais Krusts Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatne
Scooter racing Daugavpils 1188 Lokomotive LIZDA
Daugavpils inovāciju centrs Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība

Aktuāli


BJC Jaunība aktuāli

BJC Jaunība aktuāli
BJC Jaunība aktuāli

Ātrie kontakti

Direktore – 65435787
Grāmatvedība – 65432214
Lietvede – 65435657
Dežurants – 65437370
e-mail: – jauniba@jauniba.lv

Nejauša fotogrāfija

Daugavpils BJC Jaunība

Pēdējās fotogrāfijas

Daugavpils BJC Jaunība