BJC Jaunība

Daugavpils pilsētas
Bērnu un jauniešu centrs "Jaunība"

BJC Jaunība

Klubi

"Mana Latvija rudens krāsās" [2023-11-27 09:01:00]

Novembris Latvijā ir īpašs mēnesis. 11. novembrī Valsts piemin varoņus, kuri 1919. gadā krita par Latvijas atbrīvošanu, bet 18. novembris ir Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas diena. Pilsētas un ciemati ir ietērpti krāšņās dekorācijās, notiek svētku gājieni, koncerti un tikšanās.

Katru gadu brīvā laika kluba “Ruģeļi” bērni un jaunieši piedalās dažādos mūsu valsts dzimšanas dienai veltītos pasākumos. Arī šogad bērni ņēma aktīvu dalību radošajās darbnīcās “Mana Latvija rudens krāsās” un “Latvija – manas mājas”, kur audzēkņi strādāja ar dabas materiāliem. Mūsu klubs bija izrotāts ar bērnu radošajiem darbiem, kas ar mīlestību atspoguļoja mūsu Zemes skaistumu un savdabību, kā arī parādīja kā izpaužas bērnu lielā mīlestība pret savu dzimto zemi.

Lāčplēša dienā bērni piedalījās spēka, prāta un veiklības sacensībās „Lāčplēša spēles”.

Turpinājās iepazīšanās ar latviešu režisoru daiļradi, skatījāmies un apspriedām režisora Jāņa Cimmermana animācijas filmu “Latvietis”, lai papildinātu zināšanas par Latvijas vēstures nozīmīgākajiem notikumiem.

Turpinot iepazīties ar Latgales novadu, kluba audzēkņi apmeklēja Naujenes novadpētniecības muzeju, apmeklēja muzeja brīvdabas daļu - “Slutišku lauku sēta”, kur tika parādīta divās ekspozīcijās: “Vecticībnieku māja”, kur arī var iepazīties ar vecticībnieku kultūru un sadzīvi. Izstādes otrā daļā “Zirgu pajūgi un darbarīki Daugavpils novadā” bija apskatāmas 20. gadsimta pirmās puses zirgu pajūgi un darbarīki. Bija interesanti ielūkoties mājiņās un paskatīties, kā mūsu senči dzīvoja pirms vairāk nekā gadsimta, uzzināt kaut ko par viņu sadzīvi un ar ko viņi nodarbojās. Iekšpusē ir ļoti labi atveidots tā laika kolorīts, patiešām ļoti profesionāli!

Liels paldies muzeja veidotājiem, pēc apmeklējuma dvēselē palika prieks un miera sajūta.

Bērni ar prieku apmeklēja BJC “Jaunība” radošo kolektīvu koncertu, kas bija veltīts 18.novembra svētkiem.

Apkaimes brīvā laika klubs “Ruģeļi”, A.Skurjate


MŪSU PARTNERI

Daugavpils pilsētas dome DTC Jaunība Triatlon klubs Valsts izglītības satura centrs Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde Orientēšanās klubs "Stiga" Latvijas Sarkanais Krusts Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatne
Scooter racing Daugavpils 1188 Lokomotive LIZDA
Daugavpils inovāciju centrs Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība

Aktuāli


BJC Jaunība aktuāli

BJC Jaunība aktuāli
BJC Jaunība aktuāli

Ātrie kontakti

Direktore – 65435787
Grāmatvedība – 65432214
Lietvede – 65435657
Dežurants – 65437370
e-mail: – jauniba@jauniba.lv

Nejauša fotogrāfija

Daugavpils BJC Jaunība

Pēdējās fotogrāfijas

Daugavpils BJC Jaunība