BJC Jaunība

Daugavpils pilsētas
Bērnu un jauniešu centrs "Jaunība"

BJC Jaunība

Klubi

Burvīgas pasakas pils “Červonkas muižas pils” apmeklēšana dabas parkā “Daugavas Loki” [2023-09-25 07:55:33]

22. septembrī 2023. gadā Brīvā laika kluba “Smaids” bērni un jaunieši apmeklēja Vecsalienas (Červonkas) pili. Červonkas muižas pils atrodas dabas parka teritorijā “Daugavas loki” 20 km attālumā no Daugavpils.

Vecsalienas (Červonkas) muižas pils celta 1870. gadā neogotikas stilā un izvietota 19.gs. veidota parka ieskāvumā. Tā ir visai gleznaina ēka ar dinamisku un sarežģītu apjoma kompozīciju – īsta pasaku pils. Apkārt pilij ir labiekārtots muižas parks. Šī īpaši skaistā pils atrodas Latgalē, un tā ir kā mākslas un arhitektūras šedevrs, kas piedāvā ieskatu agrākā laika bagātīgajā dzīvesveidā un vēsturē.

Brīvā laika kluba “Smaids” bērniem un jauniešiem bija iespēja uzkāpt pils tornī, lai redzētu Augšdaugavas Aizsargājamo ainavu apvidus panorāmu, redzēt Laulību zāli un izstāžu zāli ar ekspozīciju. Bērni un jaunieši apskatīja pils iekšpusi ar tās mēbelēm un interjeru, piedalījās radošo darbu meistarklasē – veidoja tauriņus un piekariņus, kā arī pastaigājās pa skaisto dārzu, kurā iespaidīgi stādīti augi un atrodas vēsturiskas struktūras. Parkā mēs aplukojām dižozolu, kas ir muižas simbols.

Bērni un jaunieši dabūja ļoti iespaidīgas emocijas no Červonkas pils un iepazīstinājās ar pagātni un mūsu novada kultūrvēsturi, kā arī kluba audzēkņi lietderīgi pavadīja brīvo laiku svaigā Latgales novada gaisā.

Brīvā laika kluba “Smaids” vadītāja J. Suhovilo


MŪSU PARTNERI

Daugavpils pilsētas dome DTC Jaunība Triatlon klubs Valsts izglītības satura centrs Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde Orientēšanās klubs "Stiga" Latvijas Sarkanais Krusts Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatne
Scooter racing Daugavpils 1188 Lokomotive LIZDA
Daugavpils inovāciju centrs Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība

Aktuāli


BJC Jaunība aktuāli

BJC Jaunība aktuāli
BJC Jaunība aktuāli

Ātrie kontakti

Direktore – 65435787
Grāmatvedība – 65432214
Lietvede – 65435657
Dežurants – 65437370
e-mail: – jauniba@jauniba.lv

Nejauša fotogrāfija

Daugavpils BJC Jaunība

Pēdējās fotogrāfijas

Daugavpils BJC Jaunība