BJC Jaunība

Daugavpils pilsētas
Bērnu un jauniešu centrs "Jaunība"

BJC Jaunība

Klubi

Zīmējumu konkurss-izstāde “Tauriņu pavasara balle” brīvā laika kluba “STARS” bērniem un jauniešiem [2023-05-02 10:00:57]

Līdz ar pavasara iestāšanos mostas daba: kokos zied lapas, parādās pirmā zāle, ziedi un protams, dažādi kukaiņi. Brīnišķīgs dabas brīnums ir tauriņa piedzimšana, kas notiek dažādos attīstības posmos. Tauriņu spārnu skaistums pārsteidz gan pieaugušos, gan bērnus ar savu pasakaino dizainu, ar ko daba tos ir apveltījusi.

Aprīlī mūsu klubā tika organizēts zīmējumu konkurss par tēmu “Pavasara tauriņu balle”. Pulciņu nodarbībās bērni apguva dizaina un krāsu pamatus, mācījās stilizēt dabas objektus un zīmēt ornamentus. Visas savas zināšanas un prasmes bērni pielietoja konkursa darbos, veidojot unikālu sava tauriņa tērpu. Tāpat bērni kopā ar skolotāju L.Baļi pētīja simetrijas principus un tauriņa konstruēšanu kompozīcijā. Kopā ar skolotāju bērni veidoja tauriņus arī origami tehnikā, kas ļāva tos izmantot kā izstādes noformējuma elementus.

Konkursa darbus vērtēja paši bērni, kā arī kluba pedagogi. Grūti bija izvēlēties labākos, bet konkurence ir konkurence. Par labākajiem kļuva Polinas Palejas, Veras Černobrovas un Veronikas Makņas tauriņi. Konkursa dalībnieki tika iepriecināti un apbalvoti ar saldām balvām un dāvanām, bet pats galvenais – ikvienam bija interese izmēģināt sevi dizainera lomā, pielietojot savas prasmes radošajā procesā un iegūt jaunas zināšanas par tādu dabas brīnumu kā taurenis. Paldies visiem konkursa dalībniekiem par tik brīnišķīgu pavasara izstādi mūsu klubā.

A. Mamajeva, L.Baļe – brīvā laika klubs “STARS”


MŪSU PARTNERI

Daugavpils pilsētas dome DTC Jaunība Triatlon klubs Valsts izglītības satura centrs Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde Orientēšanās klubs "Stiga" Latvijas Sarkanais Krusts Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatne
Scooter racing Daugavpils 1188 Lokomotive LIZDA
Daugavpils inovāciju centrs Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība

Aktuāli


BJC Jaunība aktuāli

BJC Jaunība aktuāli
BJC Jaunība aktuāli

Ātrie kontakti

Direktore – 65435787
Grāmatvedība – 65432214
Lietvede – 65435657
Dežurants – 65437370
e-mail: – jauniba@jauniba.lv

Nejauša fotogrāfija

Daugavpils BJC Jaunība

Pēdējās fotogrāfijas

Daugavpils BJC Jaunība