BJC Jaunība

Daugavpils pilsētas
Bērnu un jauniešu centrs "Jaunība"

BJC Jaunība

Klubi

Es svinu valodu [2022-10-19 17:01:43]

Vai zināt, cik valodu ir pasaulē? Cik cilvēkiem latviešu valoda ir dzimtā valoda? Bet uz nākošo jautājumu, ja Jūs neesat apkaimes brīvā laika kluba “Grīva” dalībnieks, diez vai varēsiet atbildēt! Kāds ir visgarākais vārds latviešu valodā? Gribat uzzināt? Skaitiet burtus! PRETPULKSTEŅRĀDĪTĀJVIRZIENS.Nu, cik burtu sanāca?

Ar šādiem viktorīnas jautājumiem 14. oktobrī mēs iesākām latviešu valodas dienas svētkus apkaimes klubā “Grīva”.

Nesen sociālajos tīklos tika publicēts dzejnieces Liānas Langas raksts ar nosaukumu “Jūtūbs, tiktoks, gūgle un virtuālās spēles. Vai drīzas ardievas latviešu valodai?” Tā tam nevajadzētu būt! Tāpēc arī rīkojām valodas svētkus.

Pēc viktorīnas mēs iepazināmies ar grāmatu izstādi-vislielākā, vismazākā, vissmagākā, visvecākā, visdārgākā grāmata latviešu valodā. Ar izstādes eksponātiem mūs iepazīstināja Pārdaugavas bibliotēkas bibliotekāre Anita Šalkovska. Ja tie ir svētki, tad noteikti ir jāskan mūzikai un dziesmām. Klausījāmies un dziedājām līdzi alfabēta dziesmiņu “Joka pēc”. Neiztikām arī bez radošā konkursa- zīmējām latviešu burtu koku.Lai veicinātu sacensību garu, spēlējām datorspēli “Bitīte meklē burtus”

Ko audzēkņi ieguva, piedaloties šajā pasākumā? Protams, nostiprināja latviešu valodas zināšanas, guva daudz jaunas informācijas par valodu, lietderīgi pavadīja brīvo laiku un pats galvenais-pierakstījās Pārdaugavas bibliotēkas lasītāju rindās.

Pateicamies Pārdaugavas bibliotēkas vadītājai Jeļenai Čursinai un bibliotekārei Anitai Šalkovskai par atbalstu un sadarbību.

Apkaimes brīvā laika kluba vadītāja Inta Jackeviča.


MŪSU PARTNERI

Daugavpils pilsētas dome DTC Jaunība Triatlon klubs Valsts izglītības satura centrs Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde Orientēšanās klubs "Stiga" Latvijas Sarkanais Krusts Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatne
Scooter racing Daugavpils 1188 Lokomotive LIZDA
Daugavpils inovāciju centrs Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība

Aktuāli


BJC Jaunība aktuāli

BJC Jaunība aktuāli
BJC Jaunība aktuāli

Ātrie kontakti

Direktore – 65435787
Grāmatvedība – 65432214
Lietvede – 65435657
Dežurants – 65437370
e-mail: – jauniba@jauniba.lv

Nejauša fotogrāfija

Daugavpils BJC Jaunība

Pēdējās fotogrāfijas

Daugavpils BJC Jaunība