BJC Jaunība

Daugavpils pilsētas
Bērnu un jauniešu centrs "Jaunība"

BJC Jaunība

Aktivitātes

EKSKURSIJA UZ PIRMĀ PASAULES KARA MUZEJU [2023-05-25 15:24:28]

Augšdaugavas novada Medumu pagasts ir ļoti bagāts vēstures notikumiem, un pats spilgtākais vēstures notikums ir Pirmā pasaules kara laiks.

Mācību gada beigās, pirms skolēnu došanās vasaras brīvdienās, apkaimes klubs “STARS” kopā ar Bērnu un jauniešu centru “Jaunība” organizēja ekskursiju tiem skolēniem, kuri aktīvi piedalījās kluba un centra organizētajos pasākumos.

23. maijā apkaimes kluba “STARS” audzēkņi apmeklēja Pirmā pasaules kara muzeju Medumos. Tajā ir iekrātas daudzas vērtīgas liecības, kas audzēkņiem ļauj daudz labāk iepazīt sava novada un valsts vēsturi. Muzejā atrodas oriģinālu priekšmetu, fotogrāfiju un dokumentu kolekcija, kas atspoguļo Pirmā pasaules kara ikdienas dzīvi un notikumus, kuri risinājās Daugavpilī un tās apkārtnē.

Par tā laika notikumiem mūsu kluba audzēkņiem pastāstīja Medumu pamatskolas vēstures skolotāja Miropija Petkune, kura ir izveidojusi muzeju ar ekspozīciju zālēm. Pirmajā zālē audzēkņi vispirms tika iepazīstināti ar Medumu pirmskara vēsturi, otrajā zālē uzmanīgi klausījās vēstures skolotājas stāstu par Pirmo pasaules karu, postījumiem, ko nodarījis karš, apskatīja Pirmā pasaules kara ieročus, munīciju un citas lietas, kas piederēja karavīriem. Trešā zāle ir emocionāli iespaidīgākā un aizkustinošākā. Šajā zālē fonā skan šāviņi un sprādzieni, bet uz lielā ekrāna tiek atainotas ainas no vēsturiskas spēlfilmas “Dvēseļu putenis”.

Ekskursijas beigās audzēkņiem bija piedāvāta iespēja nedaudz iejusties karavīru ikdienā – pasēdēt kopā pie viena galda un padzert tēju no “karavīru krūzēm”.

Pirms došanas atpakaļ uz mājām pastaigājāmies pa parku, izbaudījām apkārtējo dabas ainavu skaistumu.

Ekskursija bija aizraujoša un izglītojoša, kuras laikā audzēkņi tika iepazīstināti ar Pirmā pasaules kara vēsturisko mantojumu, kā arī uzzināja, ka karš izposta visu, ko cilvēks izveido.

Pateicāmies pasākuma dalībniekiem par ieinteresētību un pozitīvu uzvedību!

A. Mamajeva, N. Ruhmane – brīvā laika klubs “STARS”


MŪSU PARTNERI

Daugavpils pilsētas dome DTC Jaunība Triatlon klubs Valsts izglītības satura centrs Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde Orientēšanās klubs "Stiga" Latvijas Sarkanais Krusts Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatne
Scooter racing Daugavpils 1188 Lokomotive LIZDA
Daugavpils inovāciju centrs Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība

Aktuāli


BJC Jaunība aktuāli
BJC Jaunība aktuāli
BJC Jaunība aktuāli

Ātrie kontakti

Direktore – 65435787
Grāmatvedība – 65432214
Lietvede – 65435657
Dežurants – 65437370
e-mail: – jauniba@jauniba.lv

Nejauša fotogrāfija

Daugavpils BJC Jaunība

Pēdējās fotogrāfijas

Daugavpils BJC Jaunība