BJC Jaunība

Daugavpils pilsētas
Bērnu un jauniešu centrs "Jaunība"

BJC Jaunība

Aktivitātes

LĪDAKU SEZONA IR SĀKUSIES! [2023-05-16 16:12:20]

1.maijs ir ne tikai vēsturiskā Latvijas Republikas Satversmes sapulces sasaukšanas diena, bet arī ilgi gaidīts datums visiem, kam patīk spiningošana, jo pēc Latvijā spēkā esošajiem makšķerēšanas noteikumiem tā ir diena, kurā katru gadu beidzas 2 mēnešu ilgais aizliegums lomā paturēt līdakas. Daudzi makšķernieki jau mēnesi iepriekš pārskata savu inventāru, papildina krājumus un visādi citādi ierasti gatavojas 1.maijam, kad atkal varēs atsākt līdaku medības.

Pulciņš „Jauno Copmaņu klubs” šajā ziņā nav izņēmums- arī mēs gatavojāmies, plānojām, kur un kā atklāsim sezonu, taču šogad mūsu gatavošanās bija krietni apjomīgāka, nekā ierasts, tāpēc vispirms būs neliela atkāpe. Darbojoties ar jaunajiem makšķerniekiem, mums ir izveidojusies laba sadarbība arī ar audzēkņu vecākiem, kuri ir ļoti atsaucīgi un arī šoreiz bija pretimnākoši – viena no mūsu audzēkņiem vecvecākiem piederošajā īpašumā ir diezgan liels, ar līdakām labi apdzīvots kūdras dīķis. Tika norunāts, ka pulciņš 29.aprīlī dosies palīdzēt tīrīt dīķa krastus un kā atalgojums būs iespēja visiem strādātājiem līdaku sezonu 1.maijā atklāt tieši tur. Sacīts – darīts! Sestdien, 29.aprīļa rītā ar grābekļiem un dakšām rokās, gariem zābakiem kājās ķērāmies pie darba - krasti bija pārpurvojušies, laivas ielaišanas vieta tika pilnībā iztīrīta un paplašināta, krastā kopumā iznesot krietnu pustonnu vecās zāles slāņu, kas bija paveicams tikai kopīgiem spēkiem- velkot, plēšot ar grābekļiem un dakšām, zāģējot- jā, jā, zāģējot!- jo daudzus gadus augušo zāļu sakņu slānis bija tik biezs un blīvs, ka to varēja zāģēt kā kūdras briketi! Turklāt, tas bija tik drausmīgi smags, ka, lai to izceltu laukā, bija nepieciešams visus lielos saaugumus zāģēt vairākās daļās. Iztīrījām vēl kādas sešas vietas – jo vairāk sakoptu, pieejamu vietu, jo vairāk iespēju efektīvi izmantot spiningu un tikt pie kārotās zivs! Lieki teikt, ka bijām krietni nostrādājušies, taču par iespēju mēģināt noķert līdaku esam gatavi censties! )))

1.maija rītā, bruņojušies ar spiningiem un mānekļu kastēm, devāmies uz pašu iekārtotajām makšķervietām. Protams, nelielas bažas par līdaku apetīti radīja vairāku iepriekšējo nakšu negaidīti zemā gaisa temperatūra, taču laikapstākļus pasūtīt nav iespējams un mēs bijām gatavi! Cerību spārnoti sākām lidināt iekšā mānekļus- katrs pēc savas izvēles un ieskatiem. Pagāja pirmā stunda un līdakas nebūt nesteidzās brukt virsū mūsu mānekļiem... Vēl pēc kāda laiciņa Renāts atklāja 1.maija rezultātu ar līdaku- lai arī zemmēra, tomēr pirmo! Vēl pēc kādas stundas arī es, pulciņa vadītājs, noķēru pirmo nelielo līdaku. Dominiks, Artūrs, Renārs un Alekss centās, taču līdaka viņiem nekādi nedevās rokās. Kļuva skaidrs, ka šis 1.maijs nebūs devīgs- tā mums būs kārtējā izturības, neatlaidības un pacietības pārbaude... Jau krietni pēc pusdienlaika Alekss piedzīvoja adrenalīna un vilšanās pilnu epizodi: laba izmēra (pēc sajūtām spriežot) līdaka, grābjot viņa mānekli, īsti pa to netrāpīja un pēc pāris rāvieniem pītā aukla noslīdēja zaļsvārcei gar zobiem un pušu bija, aiznesot sev līdzi gan mānekli, gan pavadu, bet Aleksu atstājot ar tukšas auklas galu.

Kopumā nospiningojām veselas 5 stundas, regulāri mainot mānekļus un staigājot turp un atpakaļ pa visām pieejamajām krasta vietām. Lietā tika likti vobleri, silikona mānekļi, rotiņi, tailspinneri – līdaka bija ļoti kaprīza un uz mūsu centieniem atsaucās vien vēl dažas pavisam „mazbērnu” izmēra līdaciņas. No sešiem spiningotājiem pie loma tika vien divi un tas, protams, nav iepriecinoši, taču vienmēr atgādinu, ka „Mēs nezaudējam – mēs vai nu uzvaram vai mācāmies!” un ceru, ka mūsu pulciņa audzēkņiem šī būs kārtējā noderīgā pieredze, kas kalpos, lai vairāk iedziļinātos un turpinātu attīstīt savas makšķerēšanas prasmes.

Tāds bija mūsu šīgada 1.maijs – saulains, skaists un nebūt ne viegls, bet tāpēc jau tā ir cope, nevis iepirkšanās zivju paviljonā))

PALDIES Renāta vectēvam un vecākiem par atbalstu un sadarbību!

PALDIES maniem audzēkņiem, kuri strādāja, lai sagatavotu vietu spiningošanai un veselas piecas stundas cīnījās, lai tiktu pie kārotās līdakas! Nenolaižam degunu- priekšā ir viss maijs, viss turpinās un notiek!

Tiekamies pie ūdeņiem – copēt ir forši!))

„Jauno Copmaņu kluba” vadītājs: E.Davidčuks


MŪSU PARTNERI

Daugavpils pilsētas dome DTC Jaunība Triatlon klubs Valsts izglītības satura centrs Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde Orientēšanās klubs "Stiga" Latvijas Sarkanais Krusts Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatne
Scooter racing Daugavpils 1188 Lokomotive LIZDA
Daugavpils inovāciju centrs Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība

Aktuāli

BJC Jaunība aktuāli
BJC Jaunība aktuāli

BJC Jaunība aktuāli

Ātrie kontakti

Direktore – 65435787
Grāmatvedība – 65432214
Lietvede – 65435657
Dežurants – 65437370
e-mail: – jauniba@jauniba.lv

Nejauša fotogrāfija

Daugavpils BJC Jaunība

Pēdējās fotogrāfijas

Daugavpils BJC Jaunība