BJC Jaunība

Daugavpils pilsētas
Bērnu un jauniešu centrs "Jaunība"

BJC Jaunība

Aktivitātes

„MĒS NEZAUDĒJAM – MĒS VAI NU UZVARAM, VAI MĀCAMIES!” [2023-02-14 09:04:11]

Pagājušajā nedēļā Daugavpilī atkal tika atļauts kāpt uz ledus un arīdzan tika izsludinātas ļoti gaidītās zemledus makšķerēšanas sacensības, kuru norise bija plānota 12.februārī Lielajā Stropu ezerā.

Noteiktajā laikā bijām jau “uz strīpas”- gatavi sacensties par godalgām. Šogad rīkotāji bija izveidojuši divus makšķerēšanas sektorus- atsevisķi bērniem un pieaugušajiem. Laiks- no 08:00 līdz 13:00. Negaidīts pārsteigums bija tas, ka šogad makšķerēšanas sektori nebija ierastajā zivīgajā vietā pie pludmales atpūtas platformas, bet gan novirzīti vairākus desmitus metru tālāk ezerā un tas gandrīz pilnībā noteica šo sacensību lomu apjomus. Sākoties sacensībām, visi ieņēma sev tīkamās vietas, urba āliņģus, piebaroja un satraukti gaidīja pirmo zivs copīti. Tā darījām arī mēs- es, pulciņa “Jauno Copmaņu klubs” vadītājs un 3 pulciņa audzēkņi- Artūrs Traškovs, Renārs Zils un Reinis Lūkass Davidčuks. Aptuveni pēc stundas sāka kļūt skaidrs, ka šodien viegli nebūs... Un tā arī notika- retu reizi kādam trāpījās rauda vai asaris 20, augstākais, 30 gramu svarā- un tas jau bija sasniegums! Lielākoties zivi nācās pacietīgi pierunāt, daudz meklēt un burtiski cīnīties par katru gramu, jo pārsvarā ķērās 3-4cm sīki ķīši, kuri bija riktīgi nervu, pacietības, pareizā inventāra un prasmju pārbaudītāji. Pat pieaugušo grupā (gandrīz 50 dalībnieki) daudzi pieredzējuši copmaņi mocījās, cenšoties uzrādīt kaut vai cik-necik pieņemamu rezultātu (dzirdēju vienu dalībnieci, daudzkārtēju medaļnieci pēc sacensību noslēguma sakām- "Vienmēr nevar savilkt kilogramus!”). Par uzvarētājiem kļuva tie, kuri spēja atrast vietas, kur gadījās raudiņas vai asarīši. Lielākā daļa- arī mēs- cīnījās, lai noķertu vismaz kaut ko))

Es domāju, ka mums šīs smagās sacensības 4-5 stundu garumā bija laba pacietības, nepadošanās un neatlaidības skola- katrs pats var sevi novērtēt! Skaidrs, ka mums vēl garš ceļš priekšā un tas ir labi! Mēs visi guvām ļoti vērtīgu pieredzi, tāpēc audzināsim savu raksturu – prasmes arī būs! Vienmēr ir jāatceras, ka nevis makšķere ķer zivi, bet gan makšķernieks!

Saku LIELU PALDIES mūsu censoņiem Renāram, Artūram un arī viņu vecākiem par atbalstu un atsaucību! Ar copes trakajiem nav viegli- es zinu!))) Paldies arī mūsu līdzjutējiem!

Tiekamies pie ūdeņiem- copēt ir forši!)))

„Jauno Copmaņu kluba” vadītājs E.Davidčuks

Foto: Daugavpils pilsētas sporta pārvalde


MŪSU PARTNERI

Daugavpils pilsētas dome DTC Jaunība Triatlon klubs Valsts izglītības satura centrs Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde Orientēšanās klubs "Stiga" Latvijas Sarkanais Krusts Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatne
Scooter racing Daugavpils 1188 Lokomotive LIZDA
Daugavpils inovāciju centrs Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība

Aktuāli

BJC Jaunība aktuāli
BJC Jaunība aktuāli
BJC Jaunība aktuāli

Ātrie kontakti

Direktore – 65435787
Grāmatvedība – 65432214
Lietvede – 65435657
Dežurants – 65437370
e-mail: – jauniba@jauniba.lv

Nejauša fotogrāfija

Daugavpils BJC Jaunība

Pēdējās fotogrāfijas

Daugavpils BJC Jaunība