BJC Jaunība

Daugavpils pilsētas
Bērnu un jauniešu centrs "Jaunība"

BJC Jaunība

Aktivitātes

Audzēkņu radošo darbu izstāde “Ziemassvētku eglītes rotājumi” [2022-12-22 17:04:06]

Katru gadu, gaidot pirmo Adventi, izglītības iestādes domā par savu telpu svētku noformējumu. Šogad Bērnu un jauniešu centra “Jaunība” Ziemassvētku telpu noformējums tapis sadarbībā ar izglītības iestādes interešu izglītības pulciņu “Burvju kamoliņš”, “Mīkstās rotaļlietas” un “Rotu dizains un izgatavošana” audzēkņiem un skolotājām.

Ziemassvētku eglītes rotāšana ir neatņemama svētku sastāvdaļa - kāds eglīti izgrezno minimāli, bet citiem patīk to bagātīgi izrotāt vai sekot līdzi modes tendencēm Ziemassvētku rotājumos. Izstādes “Ziemassvētku eglītes rotājumi” plānošanas posmā, noritējušajā diskusijā par Ziemassvētku eglītes rotāšanas stilu pulciņu audzēkņi savā starpā bija sarunājušies piešķirt Ziemassvētku eglītei “savu raksturu”. No idejām un skicēm audzēkņu rokām un skolotāju vadībā tapuši dažādi stilizēti Ziemassvētku eglītes rotājumi tamborēšanas, adīšanas, šūšanas, izšūšanas, pērļošanas tehnikās: eņģeļi, sniegpārsliņas, piparkūku cilvēciņi, rūķīši, zvaigznītes, bumbiņas, dzīvnieki, zeķes, cepurīte. Papildinot noformējumu ar elektrisko lampiņu virteni, eglīte iemirdzējās pilnībā.

Ja jums arī ir apnikuši veikalos piedāvātie un nopērkamie Ziemassvētku rotājumi, pulciņu audzēkņi piedāvā idejas, kā iespējams pašu rokām radīt interesantus, skaistus, oriģinālus un arī personiskus Ziemassvētku eglītes rotājumus. Izmantojot dabīgus materiālus, filci, dziju un diegus, audumus, pērlītes un stiepli, izlietotas sadzīves lietas, iespējams radīt savus Ziemassvētku rotājumus, kas nebūs nopērkami nevienā veikalā un svētkos rotās tikai jūsu eglīti un mājokli. Izgreznotās eglītes ir aplūkojamas Bērnu un jauniešu centra “Jaunība” 1. stāvā līdz 2023. gada 8. janvārim.

Mūsu audzēkņu darbi un izaugsme ikdienā silda sirdi un priecē, un tas priekš mums ir ļoti nozīmīgi, kad audzēkņi lietderīgi izmanto iespēju apgūt piedāvātas interešu izglītības programmas, kuras veicina audzēkņu tikumu, vērtību izpratni un plašāku izglītības pieredzi. Kopā varam vairāk!

Tuvojas Ziemassvētki.... Laiks, kad aiz loga lēni krīt sniegpārsliņas un pagalmos smaida sniegavīri, bet sirdī ir siltums, ko rada mūsu tuvinieki, draugi un tuvojošos Ziemassvētku noskaņa. Lai svētku noskaņa Jūsu mājās un prieks sirsniņās!

Interešu izglītības skolotājas N. Ruhmane un Ņ. Ņeģinska


MŪSU PARTNERI

Daugavpils pilsētas dome DTC Jaunība Triatlon klubs Valsts izglītības satura centrs Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde Orientēšanās klubs "Stiga" Latvijas Sarkanais Krusts Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatne
Scooter racing Daugavpils 1188 Lokomotive LIZDA
Daugavpils inovāciju centrs Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība

Aktuāli

BJC Jaunība aktuāli
BJC Jaunība aktuāli
BJC Jaunība aktuāli

Ātrie kontakti

Direktore – 65435787
Grāmatvedība – 65432214
Lietvede – 65435657
Dežurants – 65437370
e-mail: – jauniba@jauniba.lv

Nejauša fotogrāfija

Daugavpils BJC Jaunība

Pēdējās fotogrāfijas

Daugavpils BJC Jaunība