BJC Jaunība

Daugavpils pilsētas
Bērnu un jauniešu centrs "Jaunība"

BJC Jaunība

Aktivitātes

Mūsējie Baļotes ūdeņos! [2022-11-28 11:21:34]

Atšķirībā no ierastās kārtības, kad sacensības norisinās sestdienās, šoreiz kā sacensību diena bija nolikta svētdiena, 6.novembris. Baļotes ezera(Jēkabpils novads) krastā bija sapulcējušies 37 spiningotāji, to skaitā arī mūsu ekipāža. Laikapstākļi šķita ļoti piemēroti plēsēju ķeršanai, viss aprīkojums sagatavots- spiningi, sistēmas, mānekļi – bijām gatavi startam un cīņai 6 stundu garumā. Ezers mums bija nepazīstams, taču, gatavojoties šīm sacensībām, bijām izpētījuši interneta resursos pieejamo informāciju par ezera dziļumiem, reljefu, grunts īpatnībām. Mūsu ekipāža strādāja no ~0.8-4metru dziļumam, gan atklātā ūdenī, gan zāļu tuvumā pa ūdensrožu klajumiem. Lietojām pavadiņas sistēmu, dropšotu, "mandulu", klasisko džigu dabiskā un košajos krāsojumos - izmēros no 5 – 15cm lielas gumijas, rotiņus, šūpiņus, voblerus, kurus tvičojām ar smukām pauzēm, bet, diemžēl, pie loma netikām. Kādu laiku veltījām arī velcēšanai(sacensību nolikumā tas bija atļauts), taču arī tas nedeva rezultātu. Atskanot sacensību tiesnešu laistās raķetes blīkšķim, griezām mūsu laivu uz krastu.

Pavisam kopā sacensībām atvēlētajā laikā tikai 12 spiningotāji spēja tikt pie zivs- noķertas tikai 15 zivis – 13 līdakas, 2 zandarti un neviens asaris (tas visiem dalībniekiem bija liels pārsteigums). Šķietami labie laikapstākļi un vienmērīgā, mazizteiksmīgā ezera gultne izrādījās grūti atkožams rieksts. Fakts, ka, neskaitot mūs, bez rezultāta palika vēl 23 spiningisti, bija samērā vājš mierinājums. BET!- kā es vienmēr saku – arī negatīvs rezultāts ir rezultāts! Tas liek domāt, meklēt, kaut ko mainīt, eksperimentēt – tā mēs mācamies, krājam pieredzi un augam meistarībā!

Liels paldies komandas biedram Renātam Laurenam par iniciatīvu, centību un stūrēšanu! Būs vēl citas reizes, citi ūdeņi – nāks prasmes un nāks loms!

Un vēl lielāks PALDIES Renāta vecākiem par tehnisko atbalstu!!! Tas mūs burtiski izglāba – bez Renāta tēta līdzdotā elektromotora mēs būtu palikuši krastā, jo, laižoties ūdenī, viens no laivas airiem negaidīti izrādījās bojāts (((

P.S. Pamudinājums visiem pārējiem copmaņiem – dažādu iemeslu dēļ mēs nevaram vienmēr noorganizēt kopīgu piedalīšanos sacensībās, taču ja jums kādā reizē ir iespēja startēt individuāli vai kopā ar kādu (ar kādu no mums, vai saviem vecākiem u.c.)- noteikti centieties piedalīties, tā ir vērtīga un ļoti noderīga pieredze.

Paldies katram, kas mums palīdzēja un juta līdzi – mēs cīnījāmies!))

Tiekamies pie ūdeņiem – copēt ir forši!

Pulciņa „Jauno Copmaņu klubs” vadītājs E.Davidčuks


MŪSU PARTNERI

Daugavpils pilsētas dome DTC Jaunība Triatlon klubs Valsts izglītības satura centrs Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde Orientēšanās klubs "Stiga" Latvijas Sarkanais Krusts Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatne
Scooter racing Daugavpils 1188 Lokomotive LIZDA
Daugavpils inovāciju centrs Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība

Aktuāli

BJC Jaunība aktuāli
BJC Jaunība aktuāli
BJC Jaunība aktuāli

Ātrie kontakti

Direktore – 65435787
Grāmatvedība – 65432214
Lietvede – 65435657
Dežurants – 65437370
e-mail: – jauniba@jauniba.lv

Nejauša fotogrāfija

Daugavpils BJC Jaunība

Pēdējās fotogrāfijas

Daugavpils BJC Jaunība