BJC Jaunība

Daugavpils pilsētas
Bērnu un jauniešu centrs "Jaunība"

BJC Jaunība

Aktivitātes

MŪSU COPMAŅI STARTĒ PLUDIŅMAKŠĶERĒŠANAS ČEMPIONĀTĀ BĒRNIEM RUĢEĻOS! [2022-06-08 08:21:35]

Mācību gads ir noslēdzies, taču pulciņa un arī individuālie makšķerēšanas piedzīvojumi tikai pieņemas spēkā!

5.jūnijā pirms 8:00 lieli un mazi makšķernieki jau sāka meklēt un ieņemt, viņuprāt, labākās, perspektīvākās vietas Ruģeļu ūdenskrātuves krastos, jo 9:00 bija plānots Daugavpils pilsētas bērnu pludiņmakšķerēšanas čempionāta starts.

Un te es vēlos uztaisīt nelielu atkāpi. Ruģeļu ūdenskrātuve ir interesanta ar to, ka tā sacensībām (un amatiermakšķerēšanai arī) ir sarežģīta ūdenstilpe – ļoti dzidrs ūdens, kas lielās zivis dara piesardzīgas, lielākajā daļā krasta līnijā nav ierasto ūdenszāļu puduru u.c. dabisku zivju slēpņu un pieturas vietu, kur zivis stabili uzturētos un makšķernieks varētu cerēt uz lielu lomu un saulainā laikā (tieši tāds bija 5.jūnijs) tas viss ir vēl sarežģītāk prognozējams.

Mūsu pulciņš jau ceturtdien, 2.jūnijā gandrīz 7 stundas veltīja krastu izpētei, makšķerēšanai, lai saprastu, kuras varētu būt labākās vietas svētdienas sacensībām un kā tieši gatavoties makšķerēšanai tādos apstākļos. Treniņš notika arī sestdien, 4.jūnijā, arī saulainos apstākļos un tādā pašā laika intervālā, kā ir plānots sacensībās – no 09:00 līdz 12:00, lai maksimāli līdzīgi izmēģinātu un pēcāk izplānotu iespējami labāko stratēģiju sacensību dienai.

Pienāca sacensību diena, spīdēja saule, pieturējās lēns vējiņš, kas, protams, ir vieglāk, nekā cīnīties ar izteiktiem sānu vējiem vai lietu, taču loma ziņā tas nesolīja neko labu. Turklāt, ierodoties iepriekš treniņos izraudzītajā vietā, atklājām, ka tā ir jau aizņemta un tāpēc steidzīgi devāmies uz citurieni, lai paspētu iekārtoties kādā citā, cerams, pietiekami labā vietā.

Pēc treniņos iegūtās informācijas un sacensību dienas konkrētajiem apstākļiem bija skaidrs, ka mērķzivs būs „sīkaļas”- mazizmēra (5~30grami) zivtiņas, tātad likme uz kvantitāti, līdz ar to jau bija atbilstoši piemeklēts makšķeru aprīkojums – viegli pludiņi, tievas pavadiņas un izteikti mazi āķīši. Sacensību gaitā izmēģinājām dažādas ēsmas, dažādu iebarošanas taktiku, cīnījāmies ar kaprīzām „copēm” un odiem līdz pat pēdējai minūtei. Vienvārdsakot – strādājām!

Mūsu Radislavu jau sākumposmā pievīla makšķere, Renātam īsti neizdevās uztaustīt zivju „stāvvietu” – viņa rezultāts bija 65grami, Reinis kopumā „sakasīja” 315 gramus un, lai arī tas nekādas cerības neviesa, mēs zinājām, ka izdarījām gandrīz visu, ko varējām . Bet... pēc lomu svēršanas un rezultātu izziņošanas izrādījās, ka Reinim ar saviem 315gramiem ir izdevies iegūt 2.vietu vidējā vecuma zēnu grupā!!!

Tomēr centība, neatlaidība un smags darbs atmaksājas!

APSVEICAM REINI LŪKASU AR IZCĪNĪTO SUDRABU – 2.VIETU DAUGAVPILS PILSĒTAS PLUDIŅMAKSĶERĒŠANAS ČEMPIONĀTĀ BĒRNIEM!

Paldies par piedalīšanos un centību arī Radislavam un Renātam, kā arī Renāta vecākiem par līdzjušanu un atbalstu!

Lai lomiem bagāta vasara un tiekamies pie ūdeņiem(atceramies par drošību!) – copēt ir forši!

„Jauno Copmaņu kluba” vad. E.Davidčuks


MŪSU PARTNERI

Daugavpils pilsētas dome DTC Jaunība Triatlon klubs Valsts izglītības satura centrs Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde Orientēšanās klubs "Stiga" Latvijas Sarkanais Krusts Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatne
Scooter racing Daugavpils 1188 Lokomotive LIZDA
Daugavpils inovāciju centrs Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība

Aktuāli


BJC Jaunība aktuāli

BJC Jaunība aktuāli
BJC Jaunība aktuāli

Ātrie kontakti

Direktore – 65435787
Grāmatvedība – 65432214
Lietvede – 65435657
Dežurants – 65437370
e-mail: – jauniba@jauniba.lv

Nejauša fotogrāfija

Daugavpils BJC Jaunība

Pēdējās fotogrāfijas

Daugavpils BJC Jaunība