BJC Jaunība

Daugavpils pilsētas
Bērnu un jauniešu centrs "Jaunība"

BJC Jaunība

Aktivitātes

Daugavpils skolēni Lāčplēša dienas piedzīvojumu sacensībās [2011-11-14 11:53:09]

Vai esi gribējis kļūt par varoni ? Šāds sapnis neviļus ir radies ikvienam no mums jau pašā bērnībā, lasot pasakas, teikas un aprakstus par dižajiem varoņdarbiem Latvijas un pasaules vēsturē. 11. novembra rītā, Lāčplēša dienai tikko aizsākoties, Daugavpils skolu un tehnikumu jaunie varoņi pulcējās klubā „Sudraba Avoti” lai aizstāvētu savas skolas godu Lāčplēša dienas piedzīvojumu sacensībās, kuras organizēja BJC „Jaunība”.

Jaunās Forštates mežā skolēniem vajadzēja sacensties šaušanā, ievainotā pārnešanā, paralēlo virvju pārvarēšanā, orientēšanās sprintā un dažādu šķēršļu pārvarēšanā. Dalībnieki nevarēja atslābt ne uz minūti, jo pielietot orientēšanas spējas nācās arī virzoties no vienas „cīņas vietas” uz otru.

Par vienu no uzvaras priekšnosacījumiem kļuva izdoma un komandas darbs. Skolnieki jau kārtējo reizi pierādīja savu atjautību, izdomājot jaunu pieeju tādiem tradicionāliem uzdevumiem kā basketbola bumbas metieni grozā vai purva pārvarēšana. Lai iemestu vairāk metienu grozā, jaunieši rāpās uz kokiem un saviem komandas biedriem, bet lai visātrāk pārvarētu 20 metrus garo purvu, tika veidotas visneiedomājamākās kombinācijas.

Kamēr drošsirdīgie skolēni sacentās mežā, viņu vadoņi – sporta pedagogi tika aicināti uz semināru „”, kura gaitā BJC „Jaunība” skolotāja Ļubova Pavļukova paskaidroja kā izmantot orientēšanās sporta kartes un kompasu sporta stundās un skolas sporta pasākumos.

Kad finišā sāka parādīties pirmās komandas, sacensību centrā uzreiz sākās cītīga rezultātu skaitīšana. Jaunākajā grupā 6. vidusskolas. un 3. vidusskolas komandas draudzīgi sadalīja 2. vietu, bet par uzvarētāju kļuva 16. vidusskolas komanda ar kapteini Annu Buli.

Vecākajā grupā godalgoto 3. vietu ieguva pagājušā gada laureāti – Daugavpils Valsts tehnikums, piekāpjoties 3. vidusskolai, kura izcīnīja 2.vietu, bet par uzvarētājiem kļuva draudzīgā 12.vidusskolas komanda Riharda Znotiņa vadībā.

Jāpiebilst, ka atsaucība par „Lāčplēša dienas piedzīvojumu sacensībām” turpina augt vecāko klašu skolēnu vidū, kur šogad piedalījās 13 komandas, to skaitā sacensību jaunie dalībnieki Mākslas vidusskola „Saules skola” un „Daugavpils Tirdzniecības skola”.

Bērnu un jauniešu centrs „Jaunība” un orientēšanās klubs „Stiga” apsveic visus ar Lāčplēša dienas un 18. Novembra svinībām un aicina būt aktīviem un īstenot sapni kļūt par varoni, kas mīt katrā no mums!


MŪSU PARTNERI

Daugavpils pilsētas dome DTC Jaunība Triatlon klubs Valsts izglītības satura centrs Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde Orientēšanās klubs "Stiga" Latvijas Sarkanais Krusts Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatne
Scooter racing Daugavpils 1188 Lokomotive LIZDA
Daugavpils inovāciju centrs Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība

Aktuāli


BJC Jaunība aktuāli

BJC Jaunība aktuāli
BJC Jaunība aktuāli

Ātrie kontakti

Direktore – 65435787
Grāmatvedība – 65432214
Lietvede – 65435657
Dežurants – 65437370
e-mail: – jauniba@jauniba.lv

Nejauša fotogrāfija

Daugavpils BJC Jaunība

Pēdējās fotogrāfijas

Daugavpils BJC Jaunība