BJC Jaunība

Daugavpils pilsētas
Bērnu un jauniešu centrs "Jaunība"

BJC Jaunība

Klubi

Vispasaules Drošāka interneta diena 2022 [2022-02-10 09:07:53]

Latvijā un vairāk nekā 170 valstīs visā pasaulē 8.februārī tiek atzīmēta Vispasaules Drošāka interneta diena ar saukli “Drošāks internets sākas ar tevi!”, aicinot ikvienu domāt par to, kā mēs katrs rūpējamies par savu drošību internetā, un kāds ir mūsu ieguldījums, veidojot labāku interneta vidi.

Bērnu un jauniešu apkaimes klubs “Grīva” sadarbībā ar J.Raiņa Daugavpils 6.pamatskolas bibliotēku 8.februārī organizēja pasākumu kluba bērniem un jauniešiem par drošību internetā ar mērķi aktualizēt risku bērniem kļūt par pavedināšanas upuriem internetā.

Bērni iepazinās ar “Pasaku par princesi Lauru un nepatikšanām sociālajos tīklos”, kura mudina bērnus kritiski vērtēt savu sazināšanos internetā. Pasākuma dalībnieki analizēja pasakas saturu, atbildēja uz jautājumiem, izdarīja secinājumus. Īpaši uzmanīgi bērni iepazinās ar netiķeti - uzvedības noteikumu kopumu, ko cilvēki ievēro online attiecībās.

Lai nostiprinātu iegūtas zināšanas, dalībnieki noskatījās animācijas filmu “Netici svešiniekam” no materiālu kopas “Aitu dzīve”, ko piedāvā portāls drossinternets.lv.

Visjautrākā aktivitāte bija aktivitāte “Uzmini, kas ir šis svešinieks!” Spēles mērķis ir atminēt, par ko uzdodas pārējie spēles dalībnieki. Spēle pilnveido prasmi uzdot precīzus jautājumus, uzklausīt, prognozēt un izdarīt secinājumus.

Pasākuma beigās skolēni atgriezeniskajā saitē vienbalsīgi atzinās, ka tagad zina drošības noteikumus internetā un apsolās ievērot netiķeti.

Informāciju sagatavoja : Kluba vadītāja I. Jackeviča

un

J. Raiņa Daugavpils 6.pamatskolas bibliotekāre T.Jevstafjeva-Aksjuta


MŪSU PARTNERI

Daugavpils pilsētas dome DTC Jaunība Triatlon klubs Valsts izglītības satura centrs Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde Orientēšanās klubs "Stiga" Latvijas Sarkanais Krusts Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatne
Scooter racing Daugavpils 1188 Lokomotive LIZDA
Daugavpils inovāciju centrs Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība

Aktuāli


BJC Jaunība aktuāli

BJC Jaunība aktuāli
BJC Jaunība aktuāli

Ātrie kontakti

Direktore – 65435787
Grāmatvedība – 65432214
Lietvede – 65435657
Dežurants – 65437370
e-mail: – jauniba@jauniba.lv

Nejauša fotogrāfija

Daugavpils BJC Jaunība

Pēdējās fotogrāfijas

Daugavpils BJC Jaunība