BJC Jaunība

Daugavpils pilsētas
Bērnu un jauniešu centrs "Jaunība"

BJC Jaunība

Klubi

ZĪMĒJUMU KONKURSS “LAUKU DZĪVES IEMĪTNIEKI” BRĪVĀ LAIKA KLUBA “STARS” BĒRNIEM UN JAUNIEŠIEM [2024-05-02 08:59:47]

Sagaidot savu 15 gadu jubileju, Scandagra Latvia organizēja radošo zīmējumu konkursu mūsu valsts bērniem, kas norisinājās no šī gada janvāra līdz maijam. Konkurss tika rīkots ar mērķi piesaistīt jaunākās paaudzes uzmanību un interesi lauksaimniecības nozarei, kā arī veicināt viņu radošo pašizpausmi. Mūsdienu pasaulē arvien svarīgāka kļūst nākamās paaudzes informēšana par lauksaimniecību, tāpēc konkursam piedāvātās tēmas tika veidotas tā, lai mudinātu bērnus aizdomāties par to, kas īsti fermā dzīvo, ko tur var izaudzēt un kāpēc lauki ir vērtīgi un svarīgi mums.

Mūsu kluba audzēkņi ar lielu interesi piedalījās šajā radošajā konkursā. Daudzi bērni pat nekad nav bijuši laukos, savukārt daži lauku dzīvi pazīst jau no agras bērnības. Gatavojoties radošam konkursam, nodarbību laikā notika sarunas par lauksaimniecību, bērni skatījās dažādus video par lauku dzīvniekiem, mācījās tos zīmēt. Audzēkņi fantazēja, ko varētu izaudzēt laukos un dārzos, kādus dzīvniekus var audzēt lauku fermās, un protams, iztēlojās romantiskus saulrietus atklātā dabā un jautrus lauku piedzīvojumus.

Konkursa laikā katru mēnesi bija jauna tēma. Bērnu zīmējumi tika ievietoti Scandagra Latvia mājaslapā, kā arī Facebook lapā, kur visi varēja balsot par iesniegtajiem konkursa darbiem. Četru mēnešu laikā konkursā piedalījās aptuveni tūkstotis bērnu zīmējumu no visas mūsu valsts. Šajā laikā uz Rīgu tika nosūtīti 52 mūsu kluba audzēkņu radošie darbi. Zīmējumi tika vērtēti trīs vecuma kategorijās. Šādos konkursos ir ļoti grūti uzvarēt, jo viss ir atkarīgs no balsošanas. Taču, neskatoties uz to, mums tomēr izdevās uzvarēt otrajā kārtā, vecuma kategorijā no 7 līdz 10 gadiem, kur vislielāko balsu skaitu saņēma pulciņa “Radošums” audzēkne Valērija Kovaļonoka. Mūsu uzvarētāju ļoti iepriecināja Scandagra Latvia iesūtīta balva, ko meitene saņēma pa pastu: koferis ar zīmēšanas piederumiem, piezīmju grāmatiņa un pildspalvas ar uzņēmuma logotipu, kā arī saldumi. Ar nepacietību gaidām trešās un ceturtās kārtas rezultātus, ceram, ka mūsu audzēkņu zīmējumi iekaros Scandagra Latvia žūrijas sirdis.

Zīmējumi izdevās brīnišķīgi, bērni zīmēja gan lauksaimniecības dzīvi fermā, gan savus mīļākos dzīvniekus: raibās govis, zirgus, kas ganās laukā, mīļus sivēntiņus, jērus un citus. Rezultātā mūsu klubā tika izveidota bērnu radošo darbu izstāde par tēmu: “Lauku dzīves iemītnieki”. Gatavojoties konkursam, bērni uzzināja daudz ko jaunu par lauksaimniecību un tā ir ļoti svarīga pieredze viņu dzīvē, izprotot šīs nozares nozīmi un, iespējams, pat izdarot profesijas izvēli. Pateicamies mūsu audzēkņiem par radošumu un aktivitāti, un novēlam viņiem turpmākus panākumus konkursa noslēguma kārtā maijā.

Informāciju sagatavoja A. Mamajeva, L. Baļe


MŪSU PARTNERI

Daugavpils pilsētas dome DTC Jaunība Triatlon klubs Valsts izglītības satura centrs Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde Orientēšanās klubs "Stiga" Latvijas Sarkanais Krusts Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatne
Scooter racing Daugavpils 1188 Lokomotive LIZDA
Daugavpils inovāciju centrs Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība

Aktuāli


BJC Jaunība aktuāli
BJC Jaunība aktuāli

BJC Jaunība aktuāli

Ātrie kontakti

Direktore – 65435787
Grāmatvedība – 65432214
Lietvede – 65435657
Dežurants – 65437370
e-mail: – jauniba@jauniba.lv

Nejauša fotogrāfija

Daugavpils BJC Jaunība

Pēdējās fotogrāfijas

Daugavpils BJC Jaunība