BJC Jaunība

Daugavpils pilsētas
Bērnu un jauniešu centrs "Jaunība"

BJC Jaunība

Klubi

EKSKURSIJA UZ LATGALES ZOODĀRZU [2024-03-18 09:10:27]

Zooloģiskais dārzs ir unikāla vieta, kur cilvēki var satikt dažādas dzīvnieku sugas apstākļos, kas ir tuvu viņu dabiskajai dzīvotnei. Zoodārzs ir ne tikai izklaides objekts, bet tam ir arī liela izglītojoša un zinātniska vērtība.

Gaidot pavasara brīvdienas, brīvā laika kluba “STARS” bērni un jaunieši vēlējās uzzināt, kā dzīvo mūsu mazākie draugi - Latgales zoodārza iemītnieki. Bērni, vecāki un pedagogi ieplānoja ekskursiju uz Latgales zoodārzu, kuru īstenoja 13. martā. Bērni ar nepacietību gaidīja šo dienu, lai noskaidrotu sev interesējošus jautājumus par dzīvnieku dzīvesveidu zoodārzā.

Latgales zoodārzā mūs sagaidīja viesmīlīgie darbinieki. Izstaigājām zoodārzu un ekspozīcijā apskatījām dažādus eksotiskos dzīvniekus - surikātus, pērtiķus, krokodilu, hameleonus, bruņurupučus, dažāda veida čūskas, bruņnešus, papagaiļus un daudzus citus zoodārza iemītniekus.

Zoodārzā ieradāmies pusdienās, tāpēc redzējām, kā darbinieki baroja dzīvniekus, kādu ēdienkarti piedāvā jautrajiem surikātiem, draudzīgajiem pērtiķiem un aktīvākajiem ekspozīcijas zvēriņiem - Ēģiptes lidojošajiem sunīšiem. Savukārt, ejot ciemos pie zoodārza dzīvniekiem, kluba bērni nolēma iepriecināt tos un sarūpēja nelielu, bet “veselīgu” cienastu: ābolus.

Šīs aizraujošās ekskursijas gaitā bērni uzzināja interesantus faktus par zoodārza iemītnieku izturēšanos, paradumiem un aizsardzības spējām, par to, ka zoodārza darbinieki veic pētniecisko darbību, pēta dzīvnieku dzīvi un cenšas saglabāt apdraudētas Latvijas dzīvnieku sugas.

Pateicoties Latgales zoodārza darbinieku profesionalitātei, kluba bērni guva interesantus iespaidus un zināšanas par dzīvnieku dzīvi zoodārzā un izteica vēlmi kādreiz atkārtoti apmeklēt zoodārza iemītniekus.

Vērojot un klausoties, izzinot un uzzinot, kluba bērni un jaunieši lietderīgi un aizraujoši pavadīja vienu pavasara dienu ārpus kluba telpām!

Informāciju sagatavoja A. Mamajeva un N. Ruhmane


MŪSU PARTNERI

Daugavpils pilsētas dome DTC Jaunība Triatlon klubs Valsts izglītības satura centrs Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde Orientēšanās klubs "Stiga" Latvijas Sarkanais Krusts Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatne
Scooter racing Daugavpils 1188 Lokomotive LIZDA
Daugavpils inovāciju centrs Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība

Aktuāli


BJC Jaunība aktuāli

BJC Jaunība aktuāli
BJC Jaunība aktuāli

Ātrie kontakti

Direktore – 65435787
Grāmatvedība – 65432214
Lietvede – 65435657
Dežurants – 65437370
e-mail: – jauniba@jauniba.lv

Nejauša fotogrāfija

Daugavpils BJC Jaunība

Pēdējās fotogrāfijas

Daugavpils BJC Jaunība