BJC Jaunība

Daugavpils pilsētas
Bērnu un jauniešu centrs "Jaunība"

BJC Jaunība

Klubi

MODES SKATE “RUDENS – 2023” BRĪVĀ LAIKA KLUBĀ “STARS” [2023-10-31 11:08:08]

Laikā, kad ārā rudens aukstais vējš dzenā pa ielām koku lapas, kad saulīte slēpjas aiz mākoņiem un ik pa brīdim snieg sniegs, tad īstais brīdis krāšņam rudens pasākumam - modes skatei!

Sestdien, 28. oktobrī brīvā laika klubā “STARS” noritēja konkurss - modes un aksesuāru skate “Rudens – 2023”. Tās mērķis ir motivēt bērnus un jauniešus videi draudzīgai rīcībai ikdienā parādīt, ka ikviens no mums var ietekmēt plastmasas iepirkuma un atkritumu maisiņu patēriņa samazināšanos, tādējādi samazinot apkārtējās vides piesārņojumu.

Pasākuma ietvaros bērni veidoja rudens tērpu kolekciju no atkārtoti pārstrādātiem un dabas materiāliem. Iejutās modeļu un stilistu lomās, demonstrējot jaunākās rudens modes tendences. Katrs konkursa dalībnieks bija izdomājis savam tērpam un tēlam nosaukumu un prezentēja to, piemeklējot atbilstošu muzikālo noformējumu. Klubā bija sapulcējušās rudens koku lapu karalienes, rudens ziedu un mežrozīšu augļu kreļļu fejas un zirneklis – kļavas lapu valdnieks.

Tērpos pārsvarā dominēja dabas materiāls un atkārtoti pārstrādāts materiāls – plastmasa, kartons, papīrs, tekstils. Konkursa dalībnieki pārveidoja iepirkuma un atkritumu maisus oriģinālajā apģērbā, izrotājot to ar koku lapām, bet no kartona un papīra izgatavoja stilīgus aksesuārus – galvas rotas un somiņas.

Demonstrējot savus tērpus, bērnos bija jaušama pārliecība par sava tērpa košumu un neatkārtojamību, tāpēc visi konkursa dalībnieki saņēma saldus suvenīrus par radošu pieeju resursu taupībai un atkritumu apjoma mazināšanai. Bet pēc bērnu savstarpējā balsojuma galveno titulu “Rudens – 2023” un balvu saņēma konkursa uzvarētāja Lilija Umpiroviča.

Mīļš paldies mūsu radošajiem un atsaucīgajiem konkursa – modes skates dalībniekiem par košajiem, interesantajiem tērpiem un brīnišķīgo noskaņojumu visas dienas garumā!

Informāciju sagatavoja A. Mamajeva un N. Ruhmane


MŪSU PARTNERI

Daugavpils pilsētas dome DTC Jaunība Triatlon klubs Valsts izglītības satura centrs Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde Orientēšanās klubs "Stiga" Latvijas Sarkanais Krusts Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatne
Scooter racing Daugavpils 1188 Lokomotive LIZDA
Daugavpils inovāciju centrs Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība

Aktuāli


BJC Jaunība aktuāli

BJC Jaunība aktuāli
BJC Jaunība aktuāli

Ātrie kontakti

Direktore – 65435787
Grāmatvedība – 65432214
Lietvede – 65435657
Dežurants – 65437370
e-mail: – jauniba@jauniba.lv

Nejauša fotogrāfija

Daugavpils BJC Jaunība

Pēdējās fotogrāfijas

Daugavpils BJC Jaunība