BJC Jaunība

Daugavpils pilsētas
Bērnu un jauniešu centrs "Jaunība"

BJC Jaunība

Aktivitātes

Daugavpils pilsētas sākumskolas skolotāju pieredzes apmaiņas praktiskais seminārs BJC “Jaunība” brīvā laika klubā “STARS”. [2023-03-15 16:31:18]

14.martā klubā “STARS” notika Daugavpils pilsētas sākumskolas skolotāju pieredzes apmaiņas praktiskais seminārs “Recycle Art kā radošs paņēmiens vizuālās mākslas stundās sākumskolā”. Semināru vadīja Bērnu un jauniešu centra “Jaunība” interešu izglītības skolotāja Ludmila Baļe. Semināra mērķis bija dalīties ar labo praksi vizuālās mākslas stundu vadīšanā un iepazīstināt sākumskolas skolotājus ar netradicionālo materiālu izmantošanas metodēm un tehnoloģijām bērnu radošajā darbībā.

Recycle-Art (tulkojumā – pārstrādes māksla) ir mūsdienu mākslas virziens, kurā izmanto izlietotas lietas un atkritumus, lai radītu mākslas objektus. Mākslinieki, kas strādā šajā mākslas stilā no jebkuriem atkritumiem spēj izveidot īstu mākslas darbu. Materiāli var būt ļoti dažādi, taču tiem ir viena kopīga iezīme: tās visas ir atkārtoti izmantotas lietas, kas citādi nonāktu miskastē. Ar šo mākslas palīdzību ir lieliska iespēja iemācīt bērnus darboties vizuālās mākslas stundās radoši un aizraujoši. Tāpat šis mākslas veids palīdz risināt daudzas audzināšanas problēmas, tostarp vides ekoloģijas un estētisko izglītošanu. Darbojoties ar šo virzienu bērni mācās atkārtoti izmantot dažādus materiālus, piemērām, vāciņus un iapakojumus, papīra rullīšus, nevajadzīgos žurnālus un t.t.

Semināra laikā L.Baļe iepazīstināja dalībniekus ar vizuālās mākslas un tehnoloģiju programmu tēmam {skola2030), kurās var pielietot šo mākslas virzienu, kā arī piedāvāja interesantas radošas idejas to īstenošanai. Metodiskās izstrādnes “Portrets asamblāžas tehnikā” prezentācija sekmēja semināra praktiskās daļas radošo procesu, kur visi dalībnieki varēja radoši izpausties un izveidot paši savus ART objektus šajā tehnikā – portretus. Rezultātā tika izveidoti ļoti interesanti darbi, kas atspoguļoja katra semināra dalībnieka radošo potenciālu. Skolotāji aktīvi izmantoja piedāvātos materiālus, apmainījās viedokļiem un izbaudīja radošo procesu. Rezultātā tapa brīnišķīga portretu izstāde, un semināra organizatori saņēma lieliskas atsauksmes un novēlējumus no visiem semināra dalībniekiem. Pateicamies Daugavpils pilsētas izglītības iestāžu skolotājiem par piedalīšanos, radošo darbību, atbalstu un patīkamajiem iespaidiem no saskarsmes.

Informāciju sagatavoja A. Mamajeva un L.Baļe


MŪSU PARTNERI

Daugavpils pilsētas dome DTC Jaunība Triatlon klubs Valsts izglītības satura centrs Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde Orientēšanās klubs "Stiga" Latvijas Sarkanais Krusts Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatne
Scooter racing Daugavpils 1188 Lokomotive LIZDA
Daugavpils inovāciju centrs Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība

Aktuāli

BJC Jaunība aktuāli
BJC Jaunība aktuāli

BJC Jaunība aktuāli

Ātrie kontakti

Direktore – 65435787
Grāmatvedība – 65432214
Lietvede – 65435657
Dežurants – 65437370
e-mail: – jauniba@jauniba.lv

Nejauša fotogrāfija

Daugavpils BJC Jaunība

Pēdējās fotogrāfijas

Daugavpils BJC Jaunība