BJC Jaunība

Daugavpils pilsētas
Bērnu un jauniešu centrs "Jaunība"

BJC Jaunība

Aktivitātes

Noslēdzies Vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas darbu konkurss “Saules ritmi” [2024-04-30 10:06:32]

Saules ritmi ir konkurss, kura mērķis ir stiprināt bērnu un jauniešu patriotismu un valstisko apziņu, bagātināt kultūrvēsturisko pieredzi, veicināt radošo spēju attīstību un iniciatīvu izteikt sevi ar dažādiem mākslas izteiksmes līdzekļiem, kā arī sniegt iespēju konkursa dalībniekiem piedalīties XIII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku mākslas projektā un izvirzīt dalībniekus.

Konkurss sākās ar semināru šī gada 6.februārī vizuāli un vizuāli plastiskās mākslas un tehnoloģiju skolotājiem par konkursa-izstādes “Saules ritmi” aktualitātēm. Seminārā piedalījās 8 pedagogi no Daugavpils Zinātņu vidusskolas, Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolas, Daugavpils Valstspilsētas vidusskolas un Daugavpils Tehnoloģiju vidusskolas-liceja.

Konkursa-izstādes “Saules ritmi” 1.kārta notika no 25.marta līdz 5.aprīlim, kurā tika iesniegti 146 darbi – 72 darbi vizuālās mākslas jomā, 70 – vizuāli plastiskās mākslas jomā, 4 – radošās industrijas jomā. 2.kārtai tika izvirzīti 40 labākie darbi.

Konkursa 2.kārta notika 25.aprīlī Līvānos. Kopumā no Latgales reģiona 2.kārtai tika iesniegti 289 darbi. Darbus varēja aplūkot Jēkaba Graubiņa Līvānu Mūzikas un mākslas skolas izstāžu namā un Līvānu novada kultūras centrā.

No Latgales reģiona 47 darbi tika izvirzīti tālāk uz Rīgu, kuri 2025.gadā par godu XIII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem tiks izstādīti VEF kultūras pilī. No Daugavpils valstspilsētas tie ir 7 darbi, kuru autori ir:

• Daugavpils Valstspilsētas vidusskolas 2.kl.skolniece Jeļizaveta Ančevska (sk.Inga Vasiļjeva);

• Daugavpils Valstspilsētas vidusskolas 2.kl.skolniece Karolina Gorkina (sk.Inga Vasiļjeva);

• Daugavpils Valstspilsētas vidusskolas 6.kl.skolniece Alla Rogaļeva (sk.Inga Vasiļjeva);

• Daugavpils Valstspilsētas vidusskolas 6.kl.skolniece Sofija Šaršune (sk.Inga Vasiļjeva);

• Daugavpils Zinātņu vidusskolas 8.kl.skolnieks Romualds Šuļins (sk.Una Gura)

• Daugavpils Iespēju vidusskolas 6.kl.skolniece Jekaterina Gulidova (sk.Oksana Barkovska);

• Daugavpils pilsētas Bērnu un jauniešu centra “Jaunība” audzēknes Anna Čornija (4.kl.), Alina Grebeņuka (4.kl.), Alīna Maksimova (5.kl.) ar kopdarbu “Saules vainagā” (sk.Ludmila Baļe).

Paldies visiem dalībniekiem par piedalīšanos, radošumu un ieguldīto darbu! Lai arī turpmāk radošais gars valda mums apkārt!

Olga Sverčkauska

Daugavpils pilsētas Bērnu un jauniešu centra “Jaunība” metodiķe


MŪSU PARTNERI

Daugavpils pilsētas dome DTC Jaunība Triatlon klubs Valsts izglītības satura centrs Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde Orientēšanās klubs "Stiga" Latvijas Sarkanais Krusts Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatne
Scooter racing Daugavpils 1188 Lokomotive LIZDA
Daugavpils inovāciju centrs Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība

Aktuāli


BJC Jaunība aktuāli
BJC Jaunība aktuāli

BJC Jaunība aktuāli

Ātrie kontakti

Direktore – 65435787
Grāmatvedība – 65432214
Lietvede – 65435657
Dežurants – 65437370
e-mail: – jauniba@jauniba.lv

Nejauša fotogrāfija

Daugavpils BJC Jaunība

Pēdējās fotogrāfijas

Daugavpils BJC Jaunība