BJC Jaunība

Daugavpils pilsētas
Bērnu un jauniešu centrs "Jaunība"

BJC Jaunība

Aktivitātes

Vienas dienas piedzīvojums Lietuvā. [2023-12-20 13:13:51]

16. decembrī 7.10 sākās mūsu ceļš uz Lietuvas galvaspilsētu Viļņu. Neskatoties uz nelielajām tehniskajām problēmām mēs ieradāmies Viļņā un pirmais apskates objekts bija 1999. gadā Viļņas centrā atklātais Lietuvas Bankas naudas muzejs. Piecās zālēs mēs varējām iepazīties ar Lietuvas un citu valstu naudas vēsturi, kā arī izsekot banku nozares attīstībai no pirmo kredītiestāžu atvēršanās līdz mūsdienām.

Pēc naudas muzeja mūsu ceļš turpinājās uz Katedrāles laukumu, kur izrotāta Viļņas galvenā Ziemassvētku egle un apkārt darbojās tirdziņš ar Ziemassvētku smaržām un garšām, kur arī mēs guvām baudījumu.

Tālāk mūsu ceļš turpinājās uz Traķu pilsētu, kur mūs sagaidīja ļoti atraktīva ģide un dodoties ekskursijā pa pilsētu mums pastāstīja ka harmoniski savstarpēji šajā pilsētā sadzīvo karaīmu, tatāru, pareizticīgo un katoļu tradīcijas un ieražas.

Galvenais ko ģide pastāstīja bija tas, ka Traķu pilsēta piesaista ar savu unikālo, ezeriem bagāto ainavu un viduslaikos būvēto, pagājušajā gadsimtā no gruvešiem piecelto piļu kompleksu uz Galves ezera salas.

Pēdējais pieturpunkts bija šokolādes muzejs „AJ šokoladas“, kur vispirms mums bija iespēja uzzināt visu par šokolādi un katram piedalīties meistarklasē šokolādes izstrādājumu veidošanā, kur katrs varēja izpausties gan radoši, gan profesionāli. Pēc meistarklases mēs devāmies uz šokolādes skulptūru muzeju, kur eksponētas vairāk nekā simts skulptūras, ko meistari radījuši pēdējā gada laikā. Muzejā ir četras telpas. Katra zāle ir atšķirīga, kur bija tādas tēmas – Maiji, Kolumbs, filma "Šokolāde" un "Jautrā dzīve".

Liels paldies BJC “Jaunība” mezglošanas pulciņa un ekskursijas organizatorei skolotājai Annai.


Vienas dienas piedzīvojums Lietuvā.

MŪSU PARTNERI

Daugavpils pilsētas dome DTC Jaunība Triatlon klubs Valsts izglītības satura centrs Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde Orientēšanās klubs "Stiga" Latvijas Sarkanais Krusts Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatne
Scooter racing Daugavpils 1188 Lokomotive LIZDA
Daugavpils inovāciju centrs Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība

Aktuāli


BJC Jaunība aktuāli

BJC Jaunība aktuāli
BJC Jaunība aktuāli

Ātrie kontakti

Direktore – 65435787
Grāmatvedība – 65432214
Lietvede – 65435657
Dežurants – 65437370
e-mail: – jauniba@jauniba.lv

Nejauša fotogrāfija

Daugavpils BJC Jaunība

Pēdējās fotogrāfijas

Daugavpils BJC Jaunība