BJC Jaunība

Daugavpils pilsētas
Bērnu un jauniešu centrs "Jaunība"

BJC Jaunība

Aktivitātes

Jauno Copmaņu klubs startē Bērnu čempionātā pludiņmakšķerēšanā “Zelta karūsa 2023” [2023-09-06 07:57:35]

Vasara noslēdzās uz pozitīvas nots – 26.augustā bērni un vecāki pulcējās Sventes pagasta “Purvmaļu sētā”, lai sacenstos makšķerēšanas meistarībā. Šogad laikapstākļi bija daudz labvēlīgāki- nelieli mākoņi, silts (nevis 30C kā pagājšgad), retu reizi spīdēja saule un tomēr karūsa atkal daudziem parādīja “garu degunu”.

Mūsu pulciņu pārstāvēja 4 copmaņi. Sacensībām tika dotas 2 stundas. Eksperimentējām ar dziļumiem, ēsmām un, kā izrādījās, karūsa turējās tālāk no krasta – vietā, kur bija seklums, knapi 40 centimetri. Mēs nebijām vienīgie, kuri to saprata un otro sacensību laika stundu notika sīva konkurence, es pat teiktu – cīņa par šo mazāk kā desmit kvadrātmetrus lielo laukumu, kurā par precīzāko iemetiena vietu sacentās 7 pludiņi no trīs dažādām metiena pozīcijām. Visu izšķīra ātrums, precizitāte un taktika- kurš būs veiklāks un ātrāk iemetīs kārotajā punktā savu pludiņu. Ja tu kļūdīsies, tad vai nu zaudēsi laiku, gaidot zivi, kura turas nedaudz nostāk no tava pluda vai arī nāksies iztīt pludu ārā un tajā brīdī konkurenti jau lidina iekšā savējos, tā aizšķērsojot tev pieeju zivīgajam punktam. Divas reizes konkurentu auklas pat saķērās, taču abas reizes tika veiksmīgi atkabinātas bez liela laika un nervu zaudējuma.

Mūsu Reinim Lūkasam šī bija 2022.gadā iegūtā čempiona titula aizstāvēšanas cīņa. Var teikt, ka mums tomēr neizdevās “atkost”, ko tad īsti tā karūsa gribēja)) Vienmēr var būt labāk, taču gods godam – “savas” zivis mēs dabūjām un kopējā rezultātu tabulā mūsu sniegums nebūt nebija švaks. Šogad konkurence bija trīs reizes lielāka – 88(!!!) dalībnieki, kas mūsu mērķu sasniegšanu padarīja daudz grūtāku. Mūsu Agatei pietrūka pavisam nedaudz – vien nieka 86grami (vienas karūsas svars), lai arī šogad mūsu pulciņš kāptu uz pjedestāla, taču rezultāts tik lielā konkurencē tik un tā ir ĻOTI atzīstams, it sevišķi, ņemot vērā to, ka Agatei tā bija debija makšķerēšanas sacensībās!

Par centību un cīņu es saku PALDIES Radislavam, Reinim Lūkasam, Agatei un Renāram, kā arī vecākiem un visiem, kas mūs atbalstīja! Mēs zinām, ka sacensības nav nekāda pastaiga parkā – jūs esat MALAČI!!

Un, kā vienmēr, tiekamies pie ūdeņiem, jo copēt ir forši! Mums priekšā viss gads!

Pulciņa “Jauno Copmaņu klubs” vadītājs – Edgars Davidčuks


MŪSU PARTNERI

Daugavpils pilsētas dome DTC Jaunība Triatlon klubs Valsts izglītības satura centrs Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde Orientēšanās klubs "Stiga" Latvijas Sarkanais Krusts Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatne
Scooter racing Daugavpils 1188 Lokomotive LIZDA
Daugavpils inovāciju centrs Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība

Aktuāli


BJC Jaunība aktuāli

BJC Jaunība aktuāli
BJC Jaunība aktuāli

Ātrie kontakti

Direktore – 65435787
Grāmatvedība – 65432214
Lietvede – 65435657
Dežurants – 65437370
e-mail: – jauniba@jauniba.lv

Nejauša fotogrāfija

Daugavpils BJC Jaunība

Pēdējās fotogrāfijas

Daugavpils BJC Jaunība