BJC Jaunība

Daugavpils pilsētas
Bērnu un jauniešu centrs "Jaunība"

BJC Jaunība

Klubi

Aizraujoša un izzinoša ekskursija Aglonā brīvā laika klubu “STARS” un “Ruģeļi” bērniem un jauniešiem [2022-05-06 13:39:06]

Sestdien, 30. aprīļa rītā, brīvā laika klubu “STARS” un “Ruģeļi” bērni, jaunieši un skolotāji starpklubu pasākuma “Maize – visu sākumu sākums” ietvaros devās braucienā uz Aglonu. Te mūs gaidīja aizraujoša un izzinoša ekskursija Aglonas maizes muzejā, kur mēs iepazināmies ar maizes tapšanas procesu viesmīlīgas namamātes latgaliešu tautas tērpā pavadībā.

Muzejā mums bija iespēja redzēt maizes tapšanai nepieciešamos darbarīkus, iepazīties ar maizes tapšanas procesu no grauda līdz gatavam kukulītim, sēdēt pie kopīgā saimes galda, nobaudīt garšīgo rudzu maizi, ābolu plātsmaizi, medu un veselīgo zāļu tēju.

Vispirms mēs noskaņojāmies uz labām domām un tikām aicināti pašrocīgi veidot savus maizes klaipiņus. No piedāvātās mīklas katrs izveidojām savu rudzu maizi, iezīmējot tajā savu klaipiņa atpazīšanas zīmi. Kad mūsu kukulīšus aiznesa uz krāsni cepties, namamāte mums stāstīja par mūsu senču tradīcijām maizes audzēšanā, gatavošanā un cepšanā, darba tikumu, cieņu pret maizi, latgaļu kultūras mantojumu.

Kad bijām noklausījušies stāstu par maizes tapšanas procesu, namamāte ienesa telpā tikko izceptus, smaržīgus un siltus mūsu taisītos maizes kukulīšus.

Paņemot rokās pašu veidoto, karsto kukulīti, mēs turpinājām savu ekskursiju pa Aglonu. Ielūkojāmies pasaules nozīmes svētvietā - Aglonas katoļu bazilikā, apmeklējām Aglonas svētavotu un skaistu unikālo koka skulptūru parku “Kristus Karaļa kalns”.

Noguruši, bet apmierināti ar aizraujošo ekskursiju svaigā gaisā, atgriezāmies mājās ar paštaisīto maizes kukulīti. Visi pasākuma “Maize – visu sākumu sākums” dalībnieki guva zināšanas un pieredzi maizes gatavošanā un protams, daudz pozitīvu emociju un neaizmirstamu iespaidu!

A.Skurjate, A.Mamajeva, N.Ruhmane.


MŪSU PARTNERI

Daugavpils pilsētas dome DTC Jaunība Triatlon klubs Valsts izglītības satura centrs Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde Orientēšanās klubs "Stiga" Latvijas Sarkanais Krusts Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatne
Scooter racing Daugavpils 1188 Lokomotive LIZDA
Daugavpils inovāciju centrs Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība

Aktuāli

BJC Jaunība aktuāli
BJC Jaunība aktuāli

BJC Jaunība aktuāli

Ātrie kontakti

Direktore – 65435787
Grāmatvedība – 65432214
Lietvede – 65435657
Dežurants – 65437370
e-mail: – jauniba@jauniba.lv

Nejauša fotogrāfija

Daugavpils BJC Jaunība

Pēdējās fotogrāfijas

Daugavpils BJC Jaunība