BJC Jaunība

Daugavpils pilsētas
Bērnu un jauniešu centrs "Jaunība"

BJC Jaunība

Klubi

Mūsu Zemes diena [2022-04-22 13:29:21]

Starptautiskā Zemes diena ir Apvienoto Nāciju organizācijas (ANO) starptautiski atzīta diena, kuru atzīmē vairāk nekā miljards cilvēku visā pasaulē. Šīs dienas mērķis ir pievērst uzmanību dabas draugu aktivitātēm, veselīgāka dzīvesveida piekopšanai pašam sev un apkārtējai videi.

Oficiāli Zemes dienu sauc par Starptautiskās Mātes Zemes diena, taču lielākā daļa pasaules to sauc vienkārši par Zemes dienu. Katru gadu kluba “Rugeļi” bērni piedalās sakopšanas pasākumā Liela Talka. Šogad mēs nolēmām sakopt Ruģeļu ūdenskrātuves krastu. Ceturtdien, 21.aprīlī, bruņojušies ar cimdiem un maisiem, mēs devāmies šajā, varētu pat teikt, darba desantā. Un tiešām, veselas divas stundas mēs cīnījāmies ar mūsu ūdenskrātuves krastā valdošo netīrību un atkritumiem. Situācija ir diezgan ielaista, jo kaut kāda nezināma iemesla dēļ mūsu pilsētas iedzīvotāji uzskata, ka atpūtas vieta ir vislabākā vieta sadzīves atkritumu izmešanai... Šajās divās stundās kluba “Ruģeļi” un pulciņa “Diedziņš” bērni savāca daudz atkritumu, bet tā ir knapi desmitā daļa no visas drazas,

kura atrodama visā pie krasta esošajā teritorijā. Spriežot pēc bērnu kaujinieciskās nostājas un lieliskā noskaņojuma, viņi bija gatavi pielikt visas pūles, lai mūsu atpūtas vietas apkārtne spīdētu un laistītos.

Vērojot bērnu darba sparu, mums pievienojās daži vecāki. Visi – gan bērni, gan vecāki strādāja ar lielu aizrautību, dvēselisku pacēlumu, jo saprata šāda pasākuma svarīgumu ne tikai dzimtā rajona, bet arī visas mūsu mīļās pilsētas mērogā. Ir taču tik patīkami vērot pasauli, kura ir kļuvusi tīrāka pateicoties tev!

Žēl, ka ne visi bērni un pieaugušie atbalstīja mūsu Talku, bet tie, kas ieradās, it nemaz nenožēloja, jo mēs visi jautri un noderīgi pavadījām laiku.

Apkaimes brīvā laika klubs „Ruģeļi”- A.Skurjate, A.Uzols, V.Iljaševiša


MŪSU PARTNERI

Daugavpils pilsētas dome DTC Jaunība Triatlon klubs Valsts izglītības satura centrs Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde Orientēšanās klubs "Stiga" Latvijas Sarkanais Krusts Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatne
Scooter racing Daugavpils 1188 Lokomotive LIZDA
Daugavpils inovāciju centrs Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība

Aktuāli

BJC Jaunība aktuāli
BJC Jaunība aktuāli
BJC Jaunība aktuāli

Ātrie kontakti

Direktore – 65435787
Grāmatvedība – 65432214
Lietvede – 65435657
Dežurants – 65437370
e-mail: – jauniba@jauniba.lv

Nejauša fotogrāfija

Daugavpils BJC Jaunība

Pēdējās fotogrāfijas

Daugavpils BJC Jaunība