BJC Jaunība

Daugavpils pilsētas
Bērnu un jauniešu centrs "Jaunība"

BJC Jaunība

Klubi

"Mācos, lai kļūtu par Cilvēku." [2023-03-20 07:58:50]

Marta sākumā DP BJC „Jaunība” pedagogi un apkaimes brīvā laika klubu vadītāji jau tradicionāli novadīja sarunas ar bērniem un pusaudžiem par labestību.

2023.gada stundas tēma: "Mācos, lai kļūtu par Cilvēku." Devīze: "Par cilvēku tu esi piedzimis, bet pat CILVĒKU tev jākļūst."

Brīvā laika klubā "STARS" A.Mamajevas vadībā no 6. līdz 11.martam norisinājās humānās pedagoģijas labestības nedēļa. Kluba bērni un jaunieši sniedza atbildes par dažādiem jautājumiem: „Ko nozīmē mācīties?”, „Kāpēc es mācos?”. Katrs varēja noteikt, kas viņam dzīvē ir vissvarīgākais. Bērni skatījās daudzas filmas par labestību, dabu un profesijām. Dalījās ar labestību, uz labestības koka lapām uzrakstot, kas viņiem personīgi ir labestība. Kad tika apspriests jautājums „Kā sargāt dabu?”, A.Mamajeva izstāstīja, cik gadus sadalās dažādi atkritumi, kāpēc ir svarīgi tos šķirot un novadīja spēli „Ekoloģiskais luksofors”. Profesiju apspriešanas laikā bērni atbildēja uz jautājumiem un ar prieku spēlēja pantomīmu „Parādi profesiju”. N.Ruhmane novadīja grāmatzīmes izveidošanas meistarklasi.

Apkaimes brīvā laika klubā „Rugeļi” bērni kopā ar vadītāju A.Skurjati runāja par profesijām, spēlēja Mēmo šovu, skatījās un apsprieda video par palīdzību un rūpēm.

Apkaimes brīvā laika klubā „Smaids ” 9.martā vadītāja J.Suhovilo novadīja pasākumu „Mācos, lai kļūtu par cilvēku!”. Pasākumā piedalījās bērni un jaunieši no 9 līdz 15 gadu vecumam. Visi aktīvi piedalījās tematiskajās spēlēs: pārrunas un radošais darbs „Mācību kāpnes svarīguma secībā”; teātris „Ainiņas no skolas sadzīves”; mēmais šovs “Atmini profesiju”; puzle un intelektuālā spēle “Profesijas izvēle”; zīmējumu konkurss “Izveido no apļa dzīvu būtni”. Bērniem un jauniešiem patika šis pasākums.

Apkaimes brīvā laika klubā „Križi” saruna par labestību notika pasākuma „Sveiciens pavasarī!” ietvaros. Vadītāja T.Smirnova bija sagatavojusi dažādus uzdevumus un bērni stāstīja, kādus labus darbus viņi dara, kā viņi palīdz un rūpējas savās ģimenēs par mammām, vecmammām, jaunākajiem brāļiem un māsām. Kā veic savus mājas pienākumus un mīl savus mīluļus.

Apkaimes brīvā laika kluba „Grīva” vadītāja Inta Jackeviča novadīja pasākumu „Vairosim labestību kopā”, kurā bērni stāstīja par saviem labajiem darbiem, sprieda par to, kas viņiem šajā dzīvē ir jāmācās, kā izvēlēties savu profesiju.

Apkaimes brīvā laika klubā „Mezgls" bērni kopā ar vadītāju O.Taļmani – Jansoni runāja par labiem darbiem un rīcību, noskatījās filmu „Togo”. Uzmanīgi atbildēja uz anketas jautājumiem, anketu aizpildīja 50 cilvēki.

Spēļu un brīvā laika istabā „Fortūna-1" notika 4 interesantas tikšanās. V.Rudņeva labestības stundu ar Centra vidusskolas 3b klases audzēkņiem ( sk.J.Šnaidere), kā arī sadarbības stundas ar pedagogiem – pulciņu vadītājiem N.Ruhmani, J.Naumovu, N.Stankeviču. Bērni atbildēja uz jautājumiem: „Ko nozīmē būt par Cilvēku? Ko nozīmē studēt?”. Jautājums „Ko es mācos?” kļuva par galveno. Es mācos:

- Palīdzēt; - Rūpēties par dabu; - Sadarboties;

- Būt uzmanīgs, gādīgs; - Būt daļa no komandas; - Аpgūstu nākotnes profesiju.

Mēs spēlējām Mēmo šovu, papildinājām zīmējumus, iztēlojāmies sevi kā dabas daļu, skatījāmies interesantas īsmetrāžas filmas.

Sadarbības stundā 9.martā pie mums bija ciemiņi – jaunieši no Jaunatnes sarkanā krusta: Aļina, Alisija, Svetlana, Daniils, Aleksejs un vadītājs Artjoms Kalamašņikovs. Artjoms turpināja tēmu par cilvēcību, empātiju, labestību, atsaucību un izstāstīja, kā jaunieši kļuva par brīvprātīgajiem un ar ko viņi mūsu pilsētā nodarbojas. (https://www.facebook.com/lskjdaugavpils ).

Sadarbības stundas otrā daļa bija praktiska: bērni no pulciņa „Mīkstās rotaļlietas”(sk.N.Ruhmane) izveidoja grāmatzīmes, pulciņa „Meistaru pasaule”(sk.N.Stankeviča) bērni izveidoja telpiskas atklātnes mammām. Savukārt, J.Naumovas vadībā pulciņa „Datorgrafika” bērni izveidoja plakātus „Ko es mācos, lai kļūtu par Cilvēku”.

Visu klubu bērni kopā ar pedagogiem secināja: lai kļūtu par Cilvēku, ir daudz un centīgi jāmācās ne tikai skolā, bet jāmācās arī palīdzēt, rūpēties, jābūt uzmanīgam un saudzīgam gan pret cilvēkiem, gan dabu.

Informāciju apkopoja un sagatavoja V.Rudņeva un E.Davidčuks


MŪSU PARTNERI

Daugavpils pilsētas dome DTC Jaunība Triatlon klubs Valsts izglītības satura centrs Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde Orientēšanās klubs "Stiga" Latvijas Sarkanais Krusts Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatne
Scooter racing Daugavpils 1188 Lokomotive LIZDA
Daugavpils inovāciju centrs Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība

Aktuāli

BJC Jaunība aktuāli
BJC Jaunība aktuāli

BJC Jaunība aktuāli

Ātrie kontakti

Direktore – 65435787
Grāmatvedība – 65432214
Lietvede – 65435657
Dežurants – 65437370
e-mail: – jauniba@jauniba.lv

Nejauša fotogrāfija

Daugavpils BJC Jaunība

Pēdējās fotogrāfijas

Daugavpils BJC Jaunība