BJC Jaunība

Daugavpils pilsētas
Bērnu un jauniešu centrs "Jaunība"

BJC Jaunība

Klubi

UN SAUC, UN SKAN, UN ZVANA… [2022-10-24 10:17:43]

Zvaniņi - brīnumains cilvēku roku darbs. Roku darināta zvaniņa protoptips, visdrīzāk bija dzīvs ziediņš maigais zvaniņš, kurš viegli atsaucas uz vismazāko vēja pūtienu. Vispatīkamākā zvaniņu īpatnība – dizaina formu un materiālu dažveidība zvaniņus izgatavo no metāla, porcelāna, keramikas, koka, stikla un citiem materiāliem.

Bērni no brīvā laika kluba “Ruģeļi” un pulciņa “Diedziņš” apmeklēja zvaniņu muzeju, kas atrodas Mākoņkalna pagasta Lipušku ciematā. Unikālo kolekciju sakrāja vietējā iedzīvotāja Ludmila Merkulova par nepilniem 10 gadiem. Kolekcijā ir jau vairāk nekā 12 tūkstoši zvaniņu. Daudzi no tiem ir pilnīgi unikāli, ar savu neatkārtojamu vēsturi. Šeit ir kabineta, izsaukuma, pasta zvaniņi, liellopu, zvani.

Ak vai, kā mums patika dāmas, mājīgas mājiņas, dzīvnieki, smalki porcelāna zvaniņi...!

Saimnieces mūs uzcienāja ar piparmētru tēju un tējas dzeršanas laikā kopā ar bērniem sarīkoja izglītojošus konkursus. Balvās bija smaržīgie āboli! Paldies par siltiem iespaidiem!

Alīna Skurjate, Viktorija Iļjaševiča.


MŪSU PARTNERI

Daugavpils pilsētas dome DTC Jaunība Triatlon klubs Valsts izglītības satura centrs Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde Orientēšanās klubs "Stiga" Latvijas Sarkanais Krusts Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatne
Scooter racing Daugavpils 1188 Lokomotive LIZDA
Daugavpils inovāciju centrs Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība

Aktuāli

BJC Jaunība aktuāli
BJC Jaunība aktuāli
BJC Jaunība aktuāli

Ātrie kontakti

Direktore – 65435787
Grāmatvedība – 65432214
Lietvede – 65435657
Dežurants – 65437370
e-mail: – jauniba@jauniba.lv

Nejauša fotogrāfija

Daugavpils BJC Jaunība

Pēdējās fotogrāfijas

Daugavpils BJC Jaunība