BJC Jaunība

Daugavpils pilsētas
Bērnu un jauniešu centrs "Jaunība"

BJC Jaunība

Metodiskais darbs

INFORMATĪVI IZGLĪTOJOŠS SEMINĀRS “KOMPETENČU PIEEJA INTEREŠU IZGLĪTĪBAS MĀCĪBU SATURĀ” [2024-03-13 08:43:41]

Būtisks metodiskā atbalsta instruments ir izglītības iestādes pedagogu profesionālās pilnveides pasākumi, kas ļauj gūt jaunas zināšanas, dalīties pieredzē un sadarboties, motivējot un iedvesmojot tālākai darbībai.

Turpinot metodisko darbu, 6. martā Daugavpils pilsētas Bērnu un jauniešu centra “Jaunība” datorklases telpā tika novadīts informatīvi izglītojošais seminārs “Kompetenču pieeja interešu izglītības mācību saturā” vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas interešu izglītības programmu pedagogiem.

Šis seminārs ir informatīvi nozīmīgs un saturiski piesātināts pasākums divu stundu garumā, kura mērķis ir iepazīstināt dalībniekus ar «Skola2030» digitālajiem mācību materiāliem un sniegt metodisko atbalstu mūsdienīgu interešu izglītības programmu īstenošanā.

Šoreiz akcents tika likts uz prasībām uz kompetencēm balstītas nodarbības organizēšanā, uz jēgpilniem uzdevumiem, atbalsta sniegšanu izglītojamajiem nodarbībās un atgriezeniskās saites nodrošināšanu.

Semināra pirmajā daļā tika aktualizēta un pārrunāta tāda tēma, kā mūsdienīgas lietpratības izglītība saskaņā ar vispārējās izglītības standartiem un vadlīnijām, tika apskatītas aktualitātes Bērnu un jauniešu centra “Jaunība” mājas lapas tīmekļa vietnē “Metodiskais darbs”, tika prezentēta STEAM jomas interešu izglītības programmas atklātā nodarbība un pieredze kompetenču pieejas ieviešanā.

Semināra otrajā praktiskajā daļā klātesošie dalībnieki tika iepazīstināti ar dažādiem rīkiem un atbalsta materiāliem mācību plānošanai, kas pieejami “Skola2030” tīmekļvietnēs “Ceļa kartes skolotājiem”, “Skola2030 metodiskie līdzekļi”, “Mācību resursu krātuve”, “Mācību plānošanas e-vide”, “Mācību video - tavaklase.lv”, “Mācīšanās platforma - skolo.lv”.

Seminārs noslēdzās ar diskusiju par digitālo resursu izmantošanu STEAM jomas interešu izglītības programmu nodarbību sagatavošanā, pamatojoties uz “Kompetenču pieeja mācību saturā” (Skola2030) vadlīnijām.

Informāciju sagatavoja metodiķe N. Ruhmane



foto

MŪSU PARTNERI

Daugavpils pilsētas dome DTC Jaunība Triatlon klubs Valsts izglītības satura centrs Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde Orientēšanās klubs "Stiga" Latvijas Sarkanais Krusts Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatne
Scooter racing Daugavpils 1188 Lokomotive LIZDA
Daugavpils inovāciju centrs Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība

Aktuāli


BJC Jaunība aktuāli

BJC Jaunība aktuāli
BJC Jaunība aktuāli

Ātrie kontakti

Direktore – 65435787
Grāmatvedība – 65432214
Lietvede – 65435657
Dežurants – 65437370
e-mail: – jauniba@jauniba.lv

Nejauša fotogrāfija

Daugavpils BJC Jaunība

Pēdējās fotogrāfijas

Daugavpils BJC Jaunība