BJC Jaunība

Daugavpils pilsētas
Bērnu un jauniešu centrs "Jaunība"

BJC Jaunība

Aktivitātes

MŪSU COPMAŅI IR GATAVI SACENSTIES PAR SPĪTI LIETUM UN AUKSTUMAM! [2023-03-16 07:51:09]

Sestdiena, 11.marts, pulkstenis rāda 08:30 un mēs esam Sviļu ezera (Eglaines pagasts, Augšdaugavas novads) krastā. Veiksmīgi piereģistrējamies un gaidām startu. Gaidīšana notiek aktīvi- sakārtojam mūsu aprīkojumu, viss tiek pieskaņots efektīvam darbam. Esam pie makšķerēšanai iezīmētās zonas, klusu un īsi apspriežam sacensību sākuma rīcības taktiku, nianses. Iesāk snigt slapjš sniegs. STARTS!

Mūsu copmaņi darbojas savās izvēlētajās vietās, bet es, pulciņa vadītājs, šoreiz pats nestartēju, jo esmu bez komandas, toties varu darīt ko daudz nepieciešamāku – gandrīz nepārtraukti esmu pie zonas robežas, no kurienes var labi saskatīt visu notiekošo, dot padomus mūsējiem, ieteikt, kā rīkoties. Ir pagājušas kādas 15, varbūt 20 minūtes un Artūrs izvelk pirmo zivi- neliels ķīsis ir mūsu kontā! Zivs nav aktīva, bieži vien ņēmieni ir tieši uz “gaidi”- nekustīgs sardziņš bez spēles- Artūram izdodas tādā veidā izvilkt vēl dažas nelielas zivis, to starpā arī maķenīt lielāku- pēc skata 20-30gramīgu raudiņu. Reinis Lūkass arī ir atklājis rezultātu- arī ķīsis. Viņš izvēlējies citādāku taktiku- lēna spēle ar mazu kustības amplitūdu un īsām pauzēm. Ik pa laikam tas dod rezultātus- tiek izvilkti daži ķīši un asaris 20-30gramu svarā. Pārsvarā visiem dalībniekiem ķeras pavisam nelielas, 10-15 gramu smagas zivis, lielākas trāpās reti. Iesaku puikām mainīt āliņģus, pārbaudīt iepriekš barotos, mainīt spēli, meklēt cik-necik aktīvo zivi. Sacensības nav “plezīrs”- zivs ir jāmeklē aktīvi un neatlaidīgi, jo tikai tā var tikt pie rezultāta. Līst stabils ziemas lietus, temperatūra ir 0 grādi un uz mūsu apģērba veidojas apledojums.

Pieaugušo dalībnieku ir daudz vairāk, kopā 72, taču arī viņiem neklājas vieglāk- daudzi pat pēc pirmās stundas nav tikuši pie savas pirmās zivs! Uz tāda fona priecē, ka mūsu puikas ir ar zivīm! Mēs turpinām mirkt, salt un cīnīties par rezultātu. Zivju aktivitāte pamazām krītas, aizvien biežāk ir “tukšās” copes- mazizmēra ķīši tikai pietur ķikuru, taču to neierij, līdz ar to kļūst ļoti grūti realizēt esošās copes un audzēt rezultātu. Atgādinu puikām, lai “nemarinē” vienu āliņģi- jāpārvietojas cerībā uz raudu, kura tomēr ēd labāk, nekā ķīsis.

Ir pagājušas 2 sacensību stundas, lietus nav mazinājies, tieši otrādi- tikai pieņēmies spēkā. Mūsu puikas sāk izjust dilemmas spiedienu – katrs ir noķēris kādas zivis, 10 dalībnieku (bērnu grupā) konkurencē mums varētu būt cerības uz pjedestālu – daži no konkurentiem ik pa brīdim velk, taču vairumam klājas vēl švakāk kā mums, tāpēc beigt sacensības arī nevar… Izmirkuši, stīvām rokām- vairs neko negribas, taču padoties un “noiet no trases” arī ne! Kā teica Reinis Lūkass- “jā, ļoti gribas uz mašīnu, sildīties un viss, bet gribas arī noķert tās zivis!”. Paldies Dievam, pēc aprunāšanās ar sacensību rīkotājiem, viņi nolemj saīsināt sacensību laiku no 4 līdz 2,5 stundām! Pulkstenis rāda 10:50 un līdz finišam ir atlikušas 40 minūtes. Saku mūsu copmaņiem- “Nu viss, čaļi! Ir atlikusi +/- pusstunda! Sakožam zobus un nobliežam tās 30 minūtes, labi?”. Mūsu puikas, lai gan galīgi stīvi, bet ar manāmu entuziasmu piekrīt un mēs dodamies finiša taisnē.

Lietus līst un zivis ir gandrīz kā pazudušas- vien retas, nerealizētas copes. Āliņģu mainīšana arī neko nedod, turklāt, puikas pat vairs negrib kustēties – arī mani uzmundrinājumi necik daudz nelīdz. Ir atlikušas 10 minūtes līdz finiša signālam… Saku- “Puikas, ja gribat, varam kāpt nost no ledus- jūs izdarījāt, ko varējāt!”. Abi censoņi piekrīt nomakšķerēt vēl 5 minūtes. Reinim Lūkasam viena no retajām copēm, viņš piecērt un jā- šoreiz galā kaut kas tomēr ir! Pirms zivs izcelšanas ūdens āliņģī manāmi sakustas- tas nozīmē, ka tur zem ledus nav 10gramīgs ķīsis, bet gan kaut kas smukāks… Nākamajā brīdī Reinis Lūkass izceļ zivi uz ledus un sastingst šokā – tie nav ne 20 un pat ne 30 grami.. Tas ir asaris, pēc skata – aptuveni 100 gramus smags!! Esam sajūsmā- nekas TĀDS nebija pat cerēts! 20, nu, varbūt 30 grami- jau bija laba veiksme, bet te āķa galā 4 reizes lielāks eksemplārs! Pamanot mūsu galā saviļņošanos, pieskrien rīkotāji- sāk fotografēt zivi ar tās ieguvēju))) Šajās sacensībās bērnu grupā (D zonā) Reiņa Lūkasa notvertā zivs izrādījās vislielākā! Bija smagi, grūti, brīžiem pat neizturami- taču cīņa un darbs līdz pēdējai minūtei attaisnojās!

Sacensības ir noslēgušās, lomi tiek nosvērti. Lieliskas ziņas- Artūrs un Reinis Lūkass ir tikuši pirmajā pieciniekā! NO DESMIT DALĪBNIEKIEM ARTŪRAM GODPILNĀ 4.VIETA UN REINIM LŪKASAM BRONZA – 3.VIETA!!

Tik smagos apstākļos tas ir ļoti, ļoti labs sasniegums!! Vai bija vērts salt, mocīties un cīnīties? VIENNOZĪMĪGI – JĀ! Mēs kaldinājām raksturu- mācījāmies un uzvarējām!

PALDIES mūsu atbalstītājiem, visiem, kuri pārdzīvoja, cerēja un ticēja! PALDIES vecākiem par atbalstu! PALDIES Dievam- neviens nesaslima))) – sacensību rīkotāji bija parūpējušies ne tikai par labām balvām, bet arī par siltu zupu, putru un telpām, kur puikas varēja noģērbties, apžāvēties, sasildīties, iegrauzt konfektes un pārrunāt kā kuram bija veicies!

PALDIES REINIM LŪKASAM DAVIDČUKAM UN ARTŪRAM TRAŠKOVAM PAR APŅĒMĪBU UN NEPADOŠANOS TĀDOS APSTĀKĻOS– JŪS ABI NOSTARTĒJĀT ĻOTI LABI! LEPOJOS AR JUMS!

Tiekamies pie ūdeņiem – copēt ir forši!))

“Jauno Copmaņu kluba” vadītājs: E.Davidčuks

Fotogrāfijas: CopeVkaif Daugavpils; Inga Bek


MŪSU PARTNERI

Daugavpils pilsētas dome DTC Jaunība Triatlon klubs Valsts izglītības satura centrs Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde Orientēšanās klubs "Stiga" Latvijas Sarkanais Krusts Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatne
Scooter racing Daugavpils 1188 Lokomotive LIZDA
Daugavpils inovāciju centrs Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība

Aktuāli

BJC Jaunība aktuāli
BJC Jaunība aktuāli

BJC Jaunība aktuāli

Ātrie kontakti

Direktore – 65435787
Grāmatvedība – 65432214
Lietvede – 65435657
Dežurants – 65437370
e-mail: – jauniba@jauniba.lv

Nejauša fotogrāfija

Daugavpils BJC Jaunība

Pēdējās fotogrāfijas

Daugavpils BJC Jaunība