BJC Jaunība

Daugavpils pilsētas
Bērnu un jauniešu centrs "Jaunība"

BJC Jaunība

Aktivitātes

BJC Jaunība ziemas orientieristi veiksmīgi startē Eiropas un Pasaules līmeņa sacensībās [2023-02-07 17:34:13]

No 30. janvāra līdz 5. februārim OK Stiga jaunie orientieristi Artjoms Ivanovs, Arina Grigorjeva un Nadežda Fedotova startēja galvenajos šīs ziemas čempionātos Eiropas un Pasaules konkurencē, kas šogad norisinājās Madonā, Smeceres silā.

Artjoms un Arina startēja Eiropas jauniešu ziemas orientēšanās čempionātā, sacenšoties 2006. gada un jaunāko sportistu konkurencē, savukārt Nadežda mērojās spēkiem vecāko jauniešu konkurencē Pasaules junioru ziemas orientēšanās čempionātā. Abām meitenēm jau ir bijusi pieredze startējot starptautiskā līmeņa konkurencē, savukārt Artjomam šis bija pirmais starts Latvijas izlases tērpā. Artjoms, komentējot savu debiju:

“Šīs bija manas pirmās šāda līmeņa starptautiskās sacensības, protams, ļoti gribējās uzrādīt pēc iespējas augstākus rezultātus gan fiziski, gan tehniski, bet ne viss noritēja tik gludi. Pēc katras distances, veicot analīzes, sapratu, ka vēl ir ar ko strādāt un kādas prasmes vēl būtu jāuzlabo. Man priekšā vēl viens gads gatavošanās pēdējam čempionātam jauniešu grupā un ir laiks uzlabot savus rezultātus.”

Sportisti sacentās trīs individuālajās distancēs – sprintā, vidējā distancē un garajā distancē ar masu startu, kā arī stafetē. Visu sacensību garumā BJC “Jaunības” audzēkņus atbalstīja Latvijas komandas pārstāve – pulciņa “Orientēšanās” skolotāja Anastasija Smoļakova un pulciņa “Orientēšanās” audzēknis Tomass Bērtulāns, kas šajās sacensībās tika iesaistīts brīvprātīgā statusā.

Labākie sacensību laikā uzrādītie rezultāti:

1) Arinai Grigorjevai 5. vieta W17 stafetē un 16. vieta vidējā un garajā distancē Eiropas jauniešu čempionātā;

2) Nadeždai Fedotovai izdevās pacelties uz 31. pozīciju garajā distancē Pasaules junioru čempionātā un izcīnīt uzvaru W18 grupā atklāto sacensību kopvērtējumā;

3) Artjomam Ivanovam izdevās nostabilizēties 25. vietā vidējā un garajās distancēs, kā arī izcīnīt 7. vietu visu komandu konkurencē M17 stafetē Eiropas jauniešu čempionātā.

Apsveicam ar godalgām atklāto sacensību kopvērtējumā arī Viktoriju Punculi , kas W21A grupā ierindojās 3. vietā.

Paldies BJC “Jaunība” un Latvijas orientēšanās federācijai par atbalstu šo sacensību laikā. Video translāciju atkārtojumus no startiem ir iespējams noskatīties TV4.


MŪSU PARTNERI

Daugavpils pilsētas dome DTC Jaunība Triatlon klubs Valsts izglītības satura centrs Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde Orientēšanās klubs "Stiga" Latvijas Sarkanais Krusts Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatne
Scooter racing Daugavpils 1188 Lokomotive LIZDA
Daugavpils inovāciju centrs Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība

Aktuāli

BJC Jaunība aktuāli
BJC Jaunība aktuāli

BJC Jaunība aktuāli

Ātrie kontakti

Direktore – 65435787
Grāmatvedība – 65432214
Lietvede – 65435657
Dežurants – 65437370
e-mail: – jauniba@jauniba.lv

Nejauša fotogrāfija

Daugavpils BJC Jaunība

Pēdējās fotogrāfijas

Daugavpils BJC Jaunība