BJC Jaunība

Daugavpils pilsētas
Bērnu un jauniešu centrs "Jaunība"

BJC Jaunība

Aktivitātes

DAUGAVPILS PILSĒTAS BĒRNU UN JAUNIEŠU CENTRA “JAUNĪBA” AUDZĒKŅU DARBS ETWINNING PROJEKTOS 2021./2022. MĀCĪBU GADĀ [2022-06-09 11:19:30]

Darbs eTwinning projektos ir lieliska iespēja padarīt mācību procesu interesantu un aizraujošu. Projekta metode tiek izmantota kā līdzeklis audzēkņu patstāvīgas mācīšanās aktivizēšanai. Tā dod iespēju iemācīties formulēt problēmu un atrast risinājumu, pētīt, meklēt un iegūt jaunu informāciju, kā arī apgūt sociālo prasmju pieredzi.

Šajā mācību gadā mūsu centrā tika veiksmīgi īstenoti 3 eTwinning projekti.

Darbojoties eTwinning nacionālajā projektā “Tilts manā apkārtnē”, projekta dalībnieki iepazinās ar dažādu konstrukciju elementiem, fotografēja atpazīstamus objektus savā pilsētā, kā arī izmēģināja dažādus konstrukciju veidus un to izturību, piedaloties tiešsaistes sacensībās "Augstākā būve". Skolēni izpētīja tiltu vēsturi, tuvākajā apkārtnē izvēlējās vietu nākotnes tiltam un uzbūvēja šī tilta prototipu. Darbs tika vizualizēts atbilstoši skolēnu iespējām (prezentācija, plakāts, infografika). Projekta tēma ir saistīta ar inženierzinībām 7. klasē, kā arī atbilst tehniskās modelēšanas pulciņa mācību programmai.

Mūsu sadarbības partneri no Valmieras 2. vidusskolas un Valmieras Viestura vidusskolas ciemojās pie mums, iepazinās ar BJC “Jaunība” telpām un pulciņiem, apmeklēja Daugavpils inovāciju centru un piedalījās radošajās darbnīcās.

Šeit var apskatīt mūsu projekta darbus:

https://padlet.com/anfisalabute/uxd6r1fmxxok212k

https://padlet.com/anfisalabute/3a1h2us2tezga30e

https://padlet.com/anfisa_labute78/hainnfjju3ari70y

Turpinot audzēkņu izpētes darbību, tika izveidots projekts “Ak, šī noslēpumainā ēna!” sadarbībā ar J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāziju un Valmieras 2.vidusskolu. Šajā projektā partneri pētīja gaismu un ēnu, apkopoja informāciju un veica eksperimentus ar ēnu, kā arī analizēja un sistematizēja iegūtās zināšanas.

Projekta mērķi bija radīt apstākļus skolēnu pētnieciskajai darbībai mijiedarbībā ar dabas objektiem un parādībām, attīstīt skolēnu zinātkāri, uzmanību un novērošanas prasmes. Projekta partneru radošās sadarbības rezultātā tapa ēnu tehnikā veidota izrāde “Vecīša cimdiņš”:

https://youtu.be/Tz7KaKtOOMI

Kopīgi nosvinēt Lieldienas mums palīdzēja projekts “Rūķu Lieldienas”. Projekta gaitā audzēkņi iepazinās ar latviešu Lieldienu tradīcijām, dalījās ar idejām par Lieldienu svinībām skolā un ģimenes lokā, iemācījās krāsot olas un cept Lieldienu kūkas, kā arī sadarboties ar vienaudžiem un darboties radoši. Projekta dalībnieki meklēja, pētīja un apkopoja informāciju par Lieldienām, veidoja spēles, piedalījās radošajās darbnīcās un dalījās pieredzē tiešsaistes konferenču laikā. Projekta noslēgumā tika izveidota digitālā grāmata par rūķu piedzīvojumiem “Rūķu Lieldienas”:

https://www.storyjumper.com/book/read/136359912/6293843e8252c

Paldies visiem audzēkņiem un viņu vecākiem, pedagogiem un sadarbības partneriem, kas piedalījās projektu aktivitātēs un iesaistījās projektu realizācijā!

Rakstu sagatavoja

izglītības metodiķe un eTwinning vēstniece

Natālija Karpenko


MŪSU PARTNERI

Daugavpils pilsētas dome DTC Jaunība Triatlon klubs Valsts izglītības satura centrs Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde Orientēšanās klubs "Stiga" Latvijas Sarkanais Krusts Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatne
Scooter racing Daugavpils 1188 Lokomotive LIZDA
Daugavpils inovāciju centrs Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība

Aktuāli


BJC Jaunība aktuāli
BJC Jaunība aktuāli
BJC Jaunība aktuāli

Ātrie kontakti

Direktore – 65435787
Grāmatvedība – 65432214
Lietvede – 65435657
Dežurants – 65437370
e-mail: – jauniba@jauniba.lv

Nejauša fotogrāfija

Daugavpils BJC Jaunība

Pēdējās fotogrāfijas

Daugavpils BJC Jaunība