BJC Jaunība

Daugavpils pilsētas
Bērnu un jauniešu centrs "Jaunība"

BJC Jaunība

Aktivitātes

Anastasija iepazīstina jauniešus ar orientēšanos Kanāriju salās [2022-05-16 14:39:57]

No 3. līdz 12. maijam Kanāriju lielākajā salā Tenerifē norisinājās ERSMUS+ jauniešu apmaiņas projekts “Europe Trail”, kurā Latviju pārstāvēja pulciņa “Kartogrāfi” skolotāja Anastasija Smoļakova. Projekta ietvaros jaunieši no Kanāriju salām, Spānijas, Polijas, Latvijas un Norvēģijas dalījās ar personīgo pieredzi, apguva jaunas āra nodarbību vadīšanas tehnikas un iepazina Tenerifes “netūristisko” pusi.

Šī projekta ideja dzima vēl pirms pandēmijas, apvienojoties projekta līderiem no visām iesaistītajām valstīm. Šo līderu pulkā bija arī Anastasija, kura izveidoja sadarbību ar Tenerifes NVO “Isla CreActiva” jau pirms septiņiem gadiem, piedaloties citā Erasmus+ finansētā programmā. Rezultātā, veidojot “Europe Trail” projektu kopā ar vietējiem organizatoriem tika izlemts, ka viena no projekta dienām šoreiz tiks veltīta tieši orientēšanās sportam.

Neskatoties uz neskaitāmām projekta datumu un programmas izmaiņām, Anastasijai kopā ar Jēkabpils orientēšanās kluba “Sēlijas mežs” pārstāvi Ievu Ivbuli projekta ietvaros izdevās gan izveidot jaunu orientēšanas karti, gan organizēt vairākas orientēšanās nodarbības, iepazīstinot projektā iesaistītos jauniešus ar orientēšanās sporta daudzveidību un tā pamatprasmēm.

Jaunizveidotā orientēšanās karte kļūs par pamatu nākamajām “Isla CreActiva” organizētajām orientēšanās aktivitātēm Tenerifē, savukārt Latvijas komanda plāno iepazīstināt vietējos jauniešus ar projekta laikā iegūtajām zināšanām un prasmēm 18.-19. jūnijā organizētajā pārgājienā Ķemeru nacionālā parka teritorijā.


MŪSU PARTNERI

Daugavpils pilsētas dome DTC Jaunība Triatlon klubs Valsts izglītības satura centrs Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde Orientēšanās klubs "Stiga" Latvijas Sarkanais Krusts Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatne
Scooter racing Daugavpils 1188 Lokomotive LIZDA
Daugavpils inovāciju centrs Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība Daugavpils BJC Jaunība

Aktuāli


BJC Jaunība aktuāli
BJC Jaunība aktuāli
BJC Jaunība aktuāli

Ātrie kontakti

Direktore – 65435787
Grāmatvedība – 65432214
Lietvede – 65435657
Dežurants – 65437370
e-mail: – jauniba@jauniba.lv

Nejauša fotogrāfija

Daugavpils BJC Jaunība

Pēdējās fotogrāfijas

Daugavpils BJC Jaunība